Din moment ce sucurile acidulate continua sa fie cumparate in toata lumea, membrii guvernului din Rusia au luat masuri impotriva celor mai mari companii de bauturi racoritoare din Statele Unite. Potrivit lui Igor Zotov, seful Partidului Pensionarilor din Rusia, a sugerat recent, o sanctiune impotriva Coca-Cola si PepsiCo, nu din cauza produselor lor, ci din cauza ca aceste branduri sunt sponsori principali ai unor politicieni anti-Rusia din Statele Unite. De asemenea, Zotov afirma ca aceasta masura luata va determina o crestere a suportului local a companiilor care au produse similare.

Acesta a declarat intr-o scrisoare adresata prim-ministrului Rusiei urmatoarele: „Pentru ca dorim sa venim in spijinul presedintelui si a guvernului, sugeram  restrictionarea importului cu produse realizate de companiile Coca-Cola si PepsiCo, deoarece sunt principalul sponsor al partidelor republicane si democratice ale Statelor Unite, suporteri activi ai santiunilor impuse de SUA Federatiei Ruse.

Ce pierderi se vor inregistra

Acestea ar putea fi vesti foarte proaste pentru compania Coca-Cola, care urmeaza sa piarda aproximativ 1.2 miliarde de dolari pe an. Guvernul din Rusia ar putea sa se gandeasca mai bine inainte de a lua o astfel de decizie, deoarece taxele platite de compania americana le aduce rusilor 7.34 milioane de dolari pe an, dar si 11.000 de locuri de munca. Compania Coca-Cola este cea mai mare companie producatoare de bauturi racoritoare din lume, cel mai mare producator, distribuitor si comercializant de bauturi ne-alcolice si siropuri din lume, si una dintre cele mai mari corporatii din SUA.

PepsiCo este o companie si mai mare in Rusia, care aduce un venit de 1.45 miliarde de dolari profit, si plateste taxe catre statul rus in valoare de 2.87 milioane de dolari, generand 23.000 de locuri de munca. PepsiCo este o companie americana din industria bauturilor racoritoare si alimentara, infiintata in 1898 sub numele de Pepsi-Cola. Compania este al doilea producator mondial de racoritoare, dupa The Coca-Cola Company.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *