fitoconsult.ro

Un impediment nedorit in calea obtinerii unor culturi sanatoase si pline de rod il reprezinta insectele de diverse tipuri. Acestea influenteaza negativ plantele, incetinind sau stopand dezvoltarea lor, indiferent de soiul culturilor. Masuri de protejare si proceduri de intretinere sunt neaparat necesare in cazuri de acest fel, iar rolul insecticidelor este de necontestat.

Spre deosebire de zilele in care culturile nu reuseau sa se dezvolte si sa ofere productia dorita, acum agricultorii folosesc diverse tipuri de insecticide care, in functie de calitate, dicteaza si nivelul de productie. Utilizarea insecticidelor constituie o cale de a elimina daunatorii, in orice stadiu de evolutia s-ar afla acestia, totodata asigurand si o sanatate corespunzatoare a plantelor, alaturi de o dezvoltare asemenea.

Cu privire la modul de utilizare a insecticidelor, fiecare produs specific dispune de instructiuni clare, oferite de producator. Respectarea gramajelor si cantitatilor indicate, precum si a perioadei de aplicare a tratamentelor este esentiala in obtinerea rezultatelor dorite.

Cum te ajuta insecticidele sa combati daunatorii de pe culturi?

Neaparat trebuie sa te orientezi in alegerea produsului potrivit dupa tipul culturii afectate, respectiv dupa modul in care acesta poate sa te ajute la eradicarea insectelor. Daca vrei ca efectele sa fie garantate, pe langa celelalte instructiuni de utilizare, nu confunda acele insecticide pentru protejarea culturilor cu cele pentru neutralizarea daunatorilor din locuinte.

Daca vei accesa magazinul online fitoconsult.ro vei vedea ca beneficiezi de solutii pliate pe fiecare tip de cultura in parte – rosii, varza, cartofi, castraveti etc. Atat productia in sine este pusa in pericol daca nu iei masuri in ceea ce priveste daunatorii, cat si sanatatea consumatorilor.

Cu efect de paralizie sunt insecticidele de contact si cele cu actiune sistemica. Spre exemplu Actara este un produs menit sa combata daunatori ce se prezinta sub granule dispersabile in apa. Atat prin contact, cat si prin ingestie, acesta are actiune soc asupra insectelor vizate. Planta si roadele sunt protejate, substanta patrunzand rapid in aceasta si combatand daunatorii aflati atat in stadiu de larva, cat si de adult. Efectul acestui insecticid sistemic este de lunga durata, spectrul daunatorilor afectati fiind unul larg, la fel si tipul culturilor asupra carora tratamentul poate fi aplicat.

De asemenea din gama de insecticide, respectiv a celor de contact, face parte produsul Karate Zeon, care se prezinta sub forma de suspensie de microcapsule. Iti prezint tipuri diverse de tratament pentru a fi in tema cu optiunile pe care le ai la dispozitie, urmand ca apoi sa faci alegerea pe care o consideri mai potrivita nevoilor proprii.

Te poti orienta spre o asemenea varianta in conditiile in care doresti un insecticid cu efect rapid, insa si care are o actiune de soc asupra insectelor. In acest fel oferi o perioada indelungata de protectie culturii, tehnologia Zeon fiind destul de apreciata pentru efectul asigurat.

Astfel de rezultate nu iti pot aduce decat substantele cu actiune activa, ce au capacitatea de a penetra cuticula insectei, incetand activitatea sistemului nervos al acesteia. Nu se mai pot hrani din plante si urmeaza si paralizia.Actara Compoziție: 25%thiametoxam Familia Chimică Neonicotinoide Formulare: granule dispersabile în apă Mod de acțiune: culture Actara are acțiune șoc asupra insectei, prin contact și ingestie. Pătrunde rapid în cultur și apoi este transportat culture (acropetal) prin sistemul vascular, protejând întreaga cultur, precum și noile creșteri. Combate dăunătorii atât în stadiul de cultu, cât și de adult. Insecticid culture cu efect de lungă durată ce combate un spectru larg de dăunători la un număr mare de culture.

Astfel de exemple pot fi mai departe enumerate. Cel mai productiv este insa ca personal sa te orientezi in alegerea tratamentului corespunzator in functie de tipul culturii tratate de daunatori. Intra pe www.fitoconsult.ro ca sa descoperi variantele de produse disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *