superfarmland.com

Pornirea unei ferme de crestere a porcilor pare sa fie o idee de business tot mai cautata in ultima perioada. In special cei care detin suprafete extinse de teren agricol pot avea acest lucru in vedere, intrucat in perioada recenta a crescut tot mai mult interesul consumatorilor pentru carnea de calitate.

De la idee la materializarea acesteia este insa cale destul de lunga. Nimic nu este imposibil insa, daca exista si cunostintele necesare. Iata cateva recomandari oferite de specialistii Superfarmland pentru cei care vor sa urmeze acest drum.

Care este viziunea?

In primul rand cei interesati de inceperea unei afaceri trebuie sa aiba un plan bine stabilit. Chiar daca nu pare a fi o provocare foarte mare, este necesar sa se cunoasca punctul de pornire si pasii de urmat pentru urmatorii 3, 5 sau chiar 10 ani.

Ce presupune alegerea locatiei fermei?

Desigur, va fi nevoie de o suprafata suficienta, care sa permita extinderea ulterioara, daca se are in vizor acest lucru. Ceea ce trebuie sa stie insa cei care vor sa inceapa un astfel de business este ca exista unele prevederi legale care interzic amplasarea fermelor de animale la distante mici fata de zonele locuite. In functie de numarul de capete, aceasta distanta poate fi de minim 500, 1000 sau chiar 1500 metri fata de zonele populate.

Ce dotari sunt necesare?

La acest capitol este necesara consultarea cu specialisti in domeniu. Cei de la Superfarmland pot sa reprezinte o recomandare in acest sens, intrucat pot pune la dispozitia celor interesati atat serviciile de consultanta, cat si produsele potrivite.

superfarmland.com

Se va avea in vedere sistemul de adaposturi, dar si tipul de hrana. Se vor alege de asemenea adapatori porci corespunzatoare, dar si hranitori. Totul trebuie sa fie pus la punct pana in cele mai mici detalii, tinandu-se cont de asemenea si de eventuale posibilitati de extindere, modificare si/sau renovare a fermei de porci intr-o perioada viitoare.

Alegerea rasei este de asemenea unul dintre elementele decisive, deoarece poate determina profitul sau pierderea investitiei efectuate. O rasa costisitoare din punct de vedere al intretinerii sau care prezinta slabiciuni la capitolul stare de sanatate poate sa anuleze toate eforturile de dezvoltare a unei asemenea afaceri.

Nu in ultimul rand, hranirea corecta a porcilor este un aspect ce trebuie neaparat avut in vedere. O dieta incorecta poate uneori sa duca la pierderea unei parti consistente din efectivul de porcine, motiv pentru care specialistii recomanda chiar consultarea unui nutritionist, care sa stabileasca exact cum si cat trebuie hranite animalele. Desigur, se va tine cont de dimensiunea fermei, de eventualele sensibilitati ale rasei crescute si de alti factori de influenta.

Pare destul de complicat, insa daca totul este bine planificat sansele de reusita se intrezaresc mai bine. O afacere bazata pe cresterea porcinelor poate aduce profituri consistente, daca se va tine cont de toate aspectele importante inainte de a investi efectiv. Cei interesati pot sa afle mai multe informatii despre toate cele necesare pentru o ferma de porci chiar de pe site-ul www.superfarmland.com, ai carui specialisti au oferit si detaliile anterior mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *