In mai putin de 6 luni va urma examenul vietii mele, marele bacalaureat din anul 2014. Acesta va fi responsabil de tot viitorul meu, pentru ca prin el voi reusi sa fac ce mi-am dorit. Doresc sa iau o medie de minim 9 la acest examen, pentru ca imi doresc foarte mult sa ajung in facultatea de Cibernetica din cadrul ASE-ului. Fac meditatii atat la romana cat si la matematica, dar la geografie am ales sa nu fac.

Fac asta pentru ca profesoara care imi preda materia din Colegiul Economic, unde eu studiez in acest moment, este una foarte buna si chiar recomandata de multa lume. Are un stil de predare aparte, iar felul in care face elevul atent este unul incredibil. Chiar o am profesoara de mult timp si pot spune ca nu este nevoie decat sa fi atent la ea, pentru ca inveti totul din clasa, fara sa mai fie nevoie sa reiei totul acasa. Mi-am cumparat zilele trecute niste harti operative magnetice, care o sa ma ajute sa am o imagine foarte buna a acestor „harti oarte” de care toata lumea se fereste la examen. Eu vreau sa imi fac un viitor cu viata mea si de aceea am nevoie de foarte mult sprijin, atat de la familia mea cat si de la profesori.

Nu pot sa inteleg un singur lucru, cum de ceilalti profesori doresc sa invatam la acele materii, cand pentru admiterea la facultate nu mai conteaza decat examenul de bac. Istoria, franceza, religia sunt printre materiile cele mai tampite dupa parerea mea, pentru ca profesorii ne obliga efectiv in ultimul an de liceu sa invatam foarte mult. Cu toate ca mai avem un test la romana, matematica sau geografie in acea zi, profesorul considera ca noi suntem niste robotei si putem invata foarte mult intr-un timp foarte scurt.

Sincer sa fiu nu pot sa ii inteleg pe unii profesori, pentru ca sunt momente in care pur si simplu nu cunosc materia. Pe mine lucrurile astea ma scoate din sarite, pentru ca acesti profesori nu au ce cauta in invatamant. Dar trecand peste asta, eu consider ca acest examen, bacalaureatul este cel mai important din viata. De aceea nu trebuie lasat la o parte, pe motivul ca nu ne ajuta cu nimic in viata.

Daca se doreste inscrierea la o facultate, fie ea privata sau de stat, trebuie ca acest bacalaureat sa fie finalizat si chiar cu o nota destul de mare. Atat pentru astazi si urez mult succes celor care trebuie sa dea bacalaureatul.

2 comentarii la „Bacalaureatul din anul 2014 – Examenul vietii”
  1. pai nu poti sa inveti doar pentru materiile necesare la BAC, altfel iti dai seama cat timp liber ai avea?
    Cibernetica economica la ASE nu e chiar idealul, poti sa faci si Computer Science pentru a-ti crea un viitor ca lumea in ziua de azi. Succes oricum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *