13 martie, aparent o zi obisnuita ba chiar plina de rutina. Cine nu s-a trezit parca usor obosit, cine nu a simtit nevoia sa mai doarma putin inseamna ca nu cunoaste efectele somnului tulburat. Si mai bine pentru ei insa Organizatia Mondiala a Sanatatii continua sa sarbatoreasca in aceasta data ziua mondiala a somnului.

Aparent asta te duce cu gandul la ideea de a dormi caci nu este o alta maniera mai buna de a sarbatori totul daca nu prin somn. De fapt este o scuza penibila asta. Ideea in sine tine de faptul ca avem nevoie de constientizare a faptului ca somnul este o parte esentiala in viata noastra. De regula stresul este cel care ne impiedica sa ne odihnim asa cum se cuvine. Doar ca nu este singurul ingredient de vina in aceasta ecuatie.

In prima faza conteaza ca somnul sa fie o rutina. Nu suna prea bine asta mai ales pentru cei care nu doresc sa se identifice cu acest concept. Doar ca rutina este benefica, te ajuta sa ai un ritm si un somn pe masura nevoii de a fi odihnit a doua zi. Din toata aceasta ecuatie nu ar trebui sa lipseasca nici ceea ce tine de factori externi.

Te-ai trezit din somn cu ideea ca iti este prea cald? Te-ai trezit din somn pentru ca iti era sete? Astfel de situatii sunt din pacate destul de frecvente. Se refera la cei care nu respecta nivelul de temperatura din camera, cei care nu tin cont de calitatea unei lenjerii si mai cu seama cei care nu au liniste si intuneric in preajma. Contrar a ceea ce ai crede avem nevoie de un mediu propice pentru a dormi, dincolo de linistea interioara care sa ne anuleze cine stie ce ganduri mai putin linistite in privinta somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *