evaluari24.ro

Chiar daca este vorba despre o practica frecventa, evaluarea proprietatilor imobiliare pentru a primi imprumuturi de la institutii bancare poate ridica deseori probleme necunoscatorilor. Da, este realizata destul de des, iar aceasta vizeaza totodata si evaluarea imobiliarelor atunci cand este vorba despre vanzarea sau cumpararea lor.

Traim intr-o era in care tehnologia exista peste tot, astfel ca daca doresti sa cumperi o locuinta poti avea in vedere anunturile de pe platformele de specialitate, ce sunt obligatorii a fi facute. Piata imobiliara se supune de asemenea noilor reguli cu privire la contractele de vanzare – cumparare, iar disponibilitatea unui spatiu trebuie facuta publica.

Cei care doresc sa vanda la sigur, primesc din partea specialistilor in evaluari recomandari utile. Spre exemplu, acest tip de servicii, respectiv cele de evaluare, sunt necesare pentru cei care doresc sa cunoasca o estimare cat mai corecta cu privire la valoarea pe care o are un imobil. Trebuie realizata aceasta etapa inainte de a scoate spatiul spre vanzare.

Ce avantaje prezinta serviciile de evaluare a imobilului?

Ce motiv ar avea cineva sa investeasca in astfel de servicii? Daca vrei sa vinzi un spatiu, te intereseaza serviciile oferite de evaluatori din  varii motive.

  • Reduci considerabil timpul de vanzare

Acesta ar fi un prim motiv pentru care aceasta ramura de servicii este indicata. Atunci cand nu dispui de o estimare corespunzatoare a valorii pe care o are locuinta ce intentionezi a o vinde, s-ar putea sa dureze totul mai mult decat te astepti.

Atunci cand cumparatorul observa o supraestimare a pretului, s-ar putea sa nu mai vinzi niciodata. De altfel si cand pretul este subevaluat vei fi privit cu scepticism. Este bine deci sa pui lucrurile la punct in aceasta privinta si sa te scutesti de tot felul de neplaceri.

  • Poti avea o negociere cat mai corecta

Atunci cand locuinta a fost evaluata de un profesionist, stii ca vei primi pe aceasta un pret cat mai corect. Daca nu ai avut in vedere aceste servicii insa, cumparatorul ar putea propune oferte care sa fie sub pretul stabilit de tine si sa nu iti para deloc rentabil.

Evaluatorul iti va oferi si un raport amanuntit ulterior analizei pe care o realizeaza, acesta constituind baza pe care iti vei sustine oferta de vanzare. Ai nevoie de analiza unui specialist in evaluare in situatii diverse si nu doar pentru a vinde o locuinta – pentru chirie, ca garantie imobiliara ca sa obtii un anumit credit etc.

  • Pe baza caror criterii se realizeaza o evaluare corespunzatoare?

Proprietarul nu este in masura sa stabileasca un pret exact si corect pentru proprietatea pe care doreste sa o vanda. Unii supraapreciaza spatiul, altii il subestimeaza. Din cauza criteriilor subiective, evaluarea specialistului este de dorit. Aceasta va reflecta in fond valoarea reala a respectivului imobil.

Aspectele definitorii in realizarea unei evaluari corecte vizeaza pozitionarea, accesibilitatea locuintei precum si vecinatatile acesteia. Se va avea in vedere si suprafata utila, vechimea, structura de rezistenta, dar si randamentul energetic pe care il asigura, calitatea elementelor utilizate in construirea spatiului, modul in care a fost exploatat, dar si alte detalii de interes.

Cumparatorul va fi desigur interesat de toate acestea, astfel ca este bine sa fii pregatit cu astfel de detalii. Daca ai nevoie de o recomandare in acest sens, de o solutie pentru a vinde in timp util, gasesti servicii de evaluare calitative pe evaluari24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *