madridFenomenul de hipsterism  a evoluat in mod considerabil in ultima vreme in toata lumea, inca a ajuns si la noi in Romania si se regaseste la unele persoane mai mult, la altele mai putin.

Cu toate ca se vede de la o posta ca unele persoane sunt ceea ce sunt, mai diferiti si mai ciudati poate in ochii altora, hipsterii nu se considera asa, si nu vor sa li se puna un titlu pentru statutul lor, desi le cam place. In cele ce urmeaza, voi enumera cateva orase in care acesti indivizi sunt ca la mama lor acasa.

Shoreditch – Londra, UK

Cu toate ca alte cartiere ca Dalston si Peckham pot fi condiderate „noul Shoreditch”, faptul ca toata lumea le denumeste in acest fel, iti spune exact tot ceea ce trebuie sa stii despre ele. Ca toate locurile preferate de hipsteri, acest cartier al originilor clasei muncitoare a fost facut destinatia perfecta pentru cei ce poarta  mereu esarfe supradimensionate.

Acum este casa companiilor tehnologice cum ar fi Last.fm, Dopplr si Songkick, chiar daca inca vom mai putea intalni destula arta stradala si „grunge”, elemente ce au facut din prima acest cartier destul de atragator.

Södermalm – Stockholm, Suedia

Suedezii iubesc Brooklyn, asa ca nu ar trebui sa fie ceva surprinzator din faptul ca cel mai hipsteresc cartier al Stockholm-ului cauta sa se muleze dupa acel loc. Printre sticlele de bere de Brooklyn  si prin faptul ca exista chiar si o zona denumita SoFo, este greu de negat nivelul influentei pe care a avut-o New York asupra Södermalm.

Da, asa-i. Nimeni nu ii mai spune Södermalm acum, ci Söder, poate pentru ca acest nume duce imediat cu gandul la colectia favorita de paturi a tuturor de la IKEA.

Malasaña – Madrid, Spania

Considerat a fi inima orasului si cea mai speciala si plina de indeit si de cultura zona din Madrid, Malasaña este locul ideal pentru cei ce isi poarta barba intr-un mod neconventional, hainele intr-un mod emblematic, pentru cei care adora sa se imbrace de la second si sa fie considerati niste personaje inedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *