umor

Umorul este o limba universala si una din primele metode de comunicare atunci cand intram in contct cu cineva. Inainte sa se fi inventat vorbirea scrisa sau vorbita, oamenii se foloseau de umor pentru a-si exprima emotiile sau ceea ce simteau intr-o anumita situatie. De asemenea, este o forma de comunicare care face legatura dintre o multime de limbi diferite, culturi si varste. Asa ca nu e de mirare de ce meme-urile si hashtag-urile au devenit atat de virale pe retelele de socializare. Deci, aflam astfel ca posturile care contin umor sunt foarte comune pe canalele de social- media. Insa, ce alte beneficii poti obtine pentru ca ”publicul” tau sa fie distrat?

Iata care sunt avantajele rasului:

Creeaza unitate. Rasul este o actiune sociala. Profesorul de psihologie si Neurostiinta de la Universitatea din Maryland Baltimore County, Robert Provine, sustine ca oamenii rad de 30 de ori mai mult cand sunt in compania altor oameni decat atunci cand sunt singuri. Rasul usureaza tensiunea si determina formarea unui sentiment de unitate in cadrul unui grup de oameni.

Umorul declanseaza reactii emotionale. Rasul creeaza sentimente pozitivi de buna dispozitie. Rasul elibereaza endorfine, relaxeaza corpul si intareste sistemul imunitar. De asemenea ajuta la eliminarea stresului si ne face sa ne simtim bine in general. Aceste raspunsuri psihologice si chimice care se produc in subconstientul nostru sunt involuntare, iar de aceea se creeaza un raspunsul emotional placut.

Rasul este un antidot puternic pentru stres si durere de orice fel. Nimic nu actioneaza si nu echilibreaza mai repede mintea si organismul unei persoane decat un ras bun. Cand este vesela, o persoana devine mult mai optimista, priveste viitorul cu multa speranta, interrelationeaza mult mai usor cu cei din jur si are un tonus ridicat. Oamenii veseli au resurse mult mai mari de a-si depasi problemele si reusesc sa-si mentina atat sanatatea fizica cat si emotionala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *