Inceputul de zi nu este o placere. Pentru ca munca de zi cu zi vine sa te zapaceasca, stresul face deja parte din viata ta asa ca in orice caz mai bine ai dormi cateva ore in plus. Exista cateva trucuri care sa te ajute sa revii pe o linie de plutire. Iata ce ar putea sa te energizeze la inceput de zi:

  1. Expunete-te la lumina. Se crede ca cei care intra in contact cu lumina naturala se trezesc mai repede si mai bine. Sunt mai activi si in orice caz ar trebui sa completeze acest lucru cu o gura de aer proaspat. Asa ca nu ezita sa deschizi geamul si sa cauti energia din acest banal lucru.
  2. Miscarea. Poate ca ai mai auzit la clasele primare cum se spunea ca ar trebui sa faci miscare pentru a te trezi mai bine. Putina gimnastica nu strica nimanui asa ca prefera sa faci miscare cat iti asezi patul sau iti cauti hainele pentru a doua zi.
  3. Nu sari peste masa. Prima masa din zi are un rol extrem de important, avand in vedere ca este masa care iti ofera energie. Indiferent ca este vorba doar de cateva fructe sau de un corn conteaza sa ii oferi organismului necesarul pentru a incepe o noua zi.
  4. Formeaza-ti un ritm. Pe cat de banal ar putea sa sune asta, pe cat de urat pentru ca este vorba de o rutina pe atat de mult acest lucru te ajuta cand vine vorba de functionarea optima a organismului. Incearca sa ai mereu acelasi program de masa si de somn pentru a nu ajunge in punctul in care simti lipsa de energie.

Desigur, un inceput de zi cu energie inseamna in primul rand si o atitudine pozitiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *