Trucuri pentru ingrijirea incaltamintei

ingrijire incaltaminte
ingrijire incaltaminte

Incaltamintea este de zi cu zi folosita asa ca ar trebui sa tii cont de asta dupa fiecare purtare. Pe instructiunile ce vin la pachet cu o pereche de pantofi se mentioneaza mereu ca este indicat a se curata pantofii si pentru a se spori timpul lor de folosire sa ii intretinem.

Fiecare tip de pantof impune o alta abordare si asta pentru ca depinde foarte mult de tipul de material din care sunt facuti unii pantofi. Cu toate acestea iata cateva din sfaturile ce iti vor fi de mare ajutor:

  • Aeriseste pantofii, chiar daca simti un miros intepator sau nu. O misiune completa de acest gen tine de scoaterea talpicului inclusiv.
  • Pantofii se pot ingheta. O data pentru a scapa de mirosurile neplacuta si a doua oara pentru a-i largi, in masura in care se necesita asta.
  • Pantofii din fibra naturala si nu sintetica se pot curata si cu aburii fierului de calcat. Daca tii cont de o astfel de masura vei avea si un mare plus din punct de vedere al curatarii pentru ca elimini bacteriile, mirosurile de asemenea.
  • Carpele parfumate sunt si ele o solutie in cazul in care pantofii ce abia i-ai achizitionat miros ingrozitor. Unii se folosesc chiar de balsamul de rufe.
  • O alta simpla modalitate de a te ingriji de pantofii tai noi tine de curatarea lor dupa fiecare purtare. Nu pare greu de facut asta depinzand de cat sunt de murdari de la strazi. Dar se recomanda in orice caz a se scoate micile pietre din talpa, a se sterge cu carpa umeda si apoi uscata si a se depozita in cutii cu parfum daca este posibil.

Orice pantof bine ingrijit inseamna o sansa in plus ca acesta sa reziste si mai mult de atat sa fie pantofi ce ii poti purta timp indelungat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *