congestie nazala

Sugarii nu sunt buni la respiratie atunci cand sunt mici, ceea ce inseamna ca nasul loc mic se infunda din cauza unei alergii sau a unor probleme de respiratie, mai ales in timpul somnului si al alimentatiei. Un prim aspect luat in considerare de mamici este si dozarea unui tratament cu Wormex sirop pentru copil, care sa il ajute in eliminarea mucoasei pentru o respiratie mai usoara.

Reconfortant pentru copil atunci cand nasul sau nu poate respira aerul este si congestia nazala sau imbacseala, care produce o multime de disconfort, mai ales in timpul somnului, ceea ce face ca si copilul sa fie irascibil si iritat. Congestia nazala este asociata cu o alergie sau cu o raceala, ce poate provoca acumularea excesului de lichid sau de mucus in cavitatea nazala. Termenul medical pentru nasul infundat este rinoree.

Tratament pentru congestia nazala

Pentru sugari se recomanda produse naturiste, printre care si siropul Hepaid, tratament foarte eficient in tratarea acestor conditii de raceala. La copiii mai mici de 2 ani, unele dintre aceste medicamente de pe piata farmaceutica pot provoca efecte secundare si se merge mai bine pe acele tratamente naturiste. In cazul efectelor de tuse si de raceala, medicamentele pentru copilul mai mic de 2 ani nu se aplica fara a consulta pediatrul.

Daca persista congestia nazala, care este cauzata si de alergii, atunci oricine ar prescrie un tratament antihistamic pentru a reduce si a ameliora inflamatia.  Tratamentul pentru congestia nazala a copilului nu se va aplica mai mult decat indica prescriptia sau decat recomanda medicul. In caz contrar, imunitatea copilului scade si nici efectul nu va fi in totalitate indeplinit.

Cai de atac pentru congestia nazala

Se pot folosi cateva metode naturale chiar in propria casa pentru a preveni congestia nazala a copilului, ceea ce inseamna aplicarea de comprese calde pe pieptul micutului. Copiii nu isi pot sufle nasul pana ce nu implinesc 4 ani, iar unele din masuri pot clarifica congestia si pot permite o respiratie normala copilului.

Spray-ul nazal salin este una din cele mai simple si mai eficiente solutii pentru a remedia problema nasului infundat. Apa salina poate fi folosita pentru a slabi mucusul din cavitatea nazala si prin urmare expulzarea acestuia. Cateva picaturi de apa salina si utilizarea unui aspirator nazal indeparteaza mucusul din nas, iar copilul poate respira linistit. De mentionat este ca in timpul aplicarii solutiei nazale, copilul trebuie sa fie in pozitie verticala. Aceste sfaturi asigura pentru copilul vostru un somn linistit si o respiratie sanatoasa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *