Traim vremuri grele si pe masura lor chiar si ciudate intr-o oarecare masura. Am dezvoltat un nou segment pe piata, cu alternativa produselor de tip second hand. Nu iti permiti un calculator, dispozitiv sau chiar o haina noua – exista mereu si oferta celor de tip second hand. Insa pana unde merge o astfel de practica?

O oferta mai mult decat ciudata circula in mediul online: proteza dentara de tip second hand. Oricat de hilar pare sa auzi asta la inceput, se pare ca oferta chiar exista. Ba mai mult, se cere si analizata cu seriozitate. Cum a ajuns romanul sa fie atat de inventiv? Cum sa fie posibil asa ceva?

Daca ne gandim cum stam la capitolul igiena, ce-i drept romanul pare sa fie acel tip de om dispus sa faca orice pentru un ban in plus. Pare ca ii pasa prea putin de dantura sa. Asta pentru ca studiile arata si demonstreaza ca 80% dintre romani au probleme dentare. Dintre problemele cu care se confrunta acestia cea mai frecventa este clar legata de carii. Aceleasi studii arata ca:

  • 4 din 1o romani au placa dentara.
  • 3 din 10 au probleme cu halitoza.
  • in mediul rural un tub de pasta se consuma in 6 ani!
  • periuta se schimba in medie la minim 6 luni. Dar daca ne gandim la alte medii pe piata spre exemplu germanul face acest lucru o data la 3 luni.

Ajungem la concluzia ca nu avem nici macar educatia de a constientiza ca problemele dentare sunt necesare a se rezolva la dentist si nu dupa oferte care mai de care. O proteza second hand nu are cum sa fie o solutie, in primul rand pentru ca e destinata de uz personal si realizata numai dupa un mulaj personal. E ca si atunci cand incerci sa incapi in hainele altuia: teoretic s-ar putea sa iti vina ca marime insa asta nu inseamna ca ti se potrivesc sau te simti bine in ele.

Un comentariu la „Totul la mana a doua – cum au ajuns romanii inventivi chiar si la capitolul proteze dentare”
  1. Interesant articolul. Cert e ca mi-am pus si eu o lucrare, chiar recent. Aveam doi molari lipsa si am apelat la serviciile oferite de MegaSmile. Chiar am fost multumita de rezultate, iar acum dantura mea arata cat se poate de naturala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *