Trebuie sa existe o piata de consum pentru ca economia sa mearga, pentru ca piata sa functioneze mai bine. Banii se ruleaza astfel deci interesul este ca piata de consum sa creasca mereu. Si daca oamenii incearca sa tina in frau cheltuielile asta nu avantajeaza marketurile, de unde si implementarea de strategii.

Strategiile nu sunt de azi de maine doar ca de fiecare data parca altele ajungi sa iti dai seama ca esti din ce in ce mai tentat sa cumperi mai mult si mai mult. De „vina” ar fi strategiile pe care magazinele le au. Si daca nu stiai descopera cum se face ca ai tentatii tot mai multe din acest punct de vedere:

  • Langa casele de marcat vor fi mereu tot felul de produse. Gustari, gume si multe altele pentru ca stand la coada sa fii tentat sa mai adaugi ceva la cosul de cumparaturi. Ai putea crede ca nu te va costa foarte mult in pus caci o mica ciocolata nu costa foarte mult insa rand pe rand se aduna profitul si consumul de produse.
  • Berea langa scutece? Nu suna prea bine insa este si asta o strategie. Pentru ca s-a dovedit ca barbatii sunt mai tentati la sfarsit de saptamana sa se delecteze cu o bere. Mai ales ca intr-o asociere de acest gen iti vine imediat in minte ideea de a servi ceva mai pe gustul tau.
  • Produsele ieftine sunt de obicei pe cele mai joase rafturi. Punctul maxim il reprezinta raftul de mijloc caci este cel mai la indemana pana la urma, caci nu implica efort ci este direct in aria vizuala.

Data viitoare cand vei merge la cumparaturi iti poti face singur un test si vei vedea. Mai ales daca vei merge la cumparaturi cand iti este foame vei cumpara atat de multe chiar daca nu sunt pe lista ta, din instinct ca ai nevoie de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *