Primul zbor este mereu cu emotii, ca de altfel ca orice alt lucru nou pe care il faci. De fapt ar putea fi teama de necunoscut, de unde si sumedenia de ganduri pe care ti le faci. Nu este un lucru anormal si greu intalnit ci poate ca fiecare in parte a retrait asa ceva.

Trebuie insa sa iti gasesti rezolvarea din acest punct de vedere. Te va linisti sa stii ca peste 25% din randul celor care zboara cu avionul resimt teama. Iata ce ai putea face pentru a te linisti:

  • Informeaza-te despre tot ce inseamna calatoria, de  la durata ei pana la ruta completa. Sa stii exact cum stau lucrurile inseamna sa detii un oarecare control ce iti da o oarecare siguranta. Nu ar fi placut sa intrebi mereu cat mai e pana la destinatie.
  • Daca te crezi atat de temator ai putea cere de la medic anumite medicamente menite sa iti tina in frau tensiunea. Mai ales pentru cei mai sensibili se recomanda asa ceva insa nu in abuz.
  • Nu te uita la filme cu si despre asta. Din ideea ca te atrage gandul ca va urma sa ai o plecare cu avionul anumite filme tragice te vor pune pe ganduri.
  • Consuma lichide nu numai din necesarul zilnic ci si pentru faptul ca in avion aerul este mai uscat, ceea ce face ca senzatiile de disconfort sa se sporeasca. Evita insa cafeaua, cea care te va energiza insa si agita in egala masura.
  • Poti vorbi cu cei din jur despre asta; poate ca locul de le fereastra nu este tocmai pentru tine. Si mai cu seama vei descoperi si pe altii cu frica insa suportul unui grup poate fi mana ta de ajutor.
  • Pregateste-te sa ai parte de efectele presiunii in timpul zborului astfel ca incarmeaza-te cu guma de mestecat, de preferat sa fie mentolata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *