Categorii
Life and you Personal

Supraanaliza

supraincarcare ganduri
supraincarcare ganduri

Atunci cand obisnuim sa supraanalizam situatia si sa ne supraincarcam mintea de atatea ganduri pentru a ajunge la cea mai bun solutie, nu facem altceva decat sa ne facem noua insine rau si sa ne cauzam mai multe probleme. Nimic nu este perfect. Indiferent de cat de tare am incerca  sa ajungem la perfectiune, nu vo ajunge niciodata la asa ceva. Perfectiunea nu exista si trebuie sa iti dai seama de acest lucru.

Incercarea de a atinge perfectiune ne poate cauza doar mai mult stres si mai multe probleme, de care in mod sigur nu avem nevoie in viata, astfel ca, cat de curand vom realiza ca nimic in viata nu este ideal, cu atat mai simpla si mai fericita ne va deveni viata.

Cunosc multi oameni care incearca sa atinga perfectiunea si vad cat de tare acestia au reusit sa isi ruineze vietile si cat de tare si-au deteriorat sanatatea. Cel mai rau lucru este acela ca ei nu se bucura cat pot de tare de vietile lor. Acestia incearca sa faca mereu ca totul sa para ideal, insa din pacate acest lucru nu este deloc posibil.

Vedere in ansamblu. Atunci cand ne gandim foarte mult la ceva si cand incercam sa supraanalizam acel lucru, ne axam pe problema si nu ne gandim la toata imaginea in ansamblu. Pentru a evita acest lucru, intreaba-te singur daca decizia ta va conta foarte mult in ceea ce priveste viitorul. Daca raspunsul tau este „Nu”, inceteaza sa te mai stresezi. Nu are rost sa te stresezi degeaba, daca nici macar nu se merita! Ia o decizie rapida si treci mai departe. Daca raspundul tau este „Da”, gandeste-te la cat de tare te poate afecta acest lucru pe viitor.

Vorbeste despre asta. Una dintre cele mai eficiente modalitati de a inceta sa te mai gandesti foarte mult si sa supraanalizezi ceva este de a vorbi despe asta cu cineva in care ai incredere totala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.