Suntem un popor de superstitiosi. Credem ca toate lucrurile din jurul nostru sunt cu o incarcatura si cu o semnificatie. Am putea explica totul prin faptul ca ne dorim sa avem pe ce sa dam vina ca o forma de scuza. Indiferent de caz romanii abunda in superstitii. Doar ca unele sunt clar ridicole si duse la extrem.

Superstitii in care cred romanii

Spre exemplu la nasterea unui nou membru de familie se credea ca un al doilea nume il va proteja pe cel mic de eventuale boli. Pentru ca la un necaz avea sa fie descantat si sa i se spuna pe un al doilea nume. Traditia inca se pastreaza desi pentru unii nu mai are aceeasi importanta.

Paduchi sunt peste tot. Riscul de infectie este mare insa se pare ca cel sortit sa moara in curand este cel care se vede invadat de paduchi. Traditia vine inca din vremuri stravechi si inca se mai pastreaza insa ce-i drept mai mult in zone rurale.

Un copil nu se face in zile de sarbatoare. Poate ca tine si de o idee religioasa insa cert este ca unii se sperie cumplit la acest gand pentru ca ar avea risc sa faca un copil cu probleme fizice. Mai mult decat atat, un copil nu va mai suge la sanul mamei intr-o perioada cu luna plina pentru ca sansele ca acesta sa fie natarau in viitor sunt mai mari.

Daca esti casatorit nu ar trebui sa mananci deasupra vatrei. Asta aduce semn de ghinion caci se pare ca vor ajunge vaduvi in scurt timp. Desigur, in cele din urma tot se va ajunge la acest pas insa cine si-ar dori sa grabeasca destinul?

Cat despre a ajunge in rai sau nu se crede ca cei bogati in aceasta lume nu prea au sanse. Nu pentru ca banii ar fi ochiul dracului ci pentru ca nu pot fi bogati in ambele lumi. Asta nu mai stie nimeni daca se confirma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *