http://im.tiscali.cz/press/2014/01/02/167047-stres-ilustracni-foto-653x367.jpgCaracterizeaza lumea moderna si mai toate categoriile de persoane in ultimul timp; este inamicul numarul, este baza unei depresii si sirul de aspecte neplacute poate continua. Insa actiunea sa este una continua. Mai nou se pare ca studiile scot in evidenta faptul ca stresul este contagios.

Cercetarile recente spun ca in functie de persoanele care te inconjoara exista sanse ca stresul celor din jur sa fie si stresul pe care il resimti si tu la un moment dat. Ca si cand ai empatiza cu cei din jur stresul se transmite si tie cand te vei preocupa de prietenii tai si ce patesc acestia. Concret, cercetatorii spun ca s-a masurat nivelul stresului prin prezenta cortizolului din organism atat pentru cei care real erau stresati din cauza unei situatii si cei care doar participau ca si observatori la o anumita situatie.

Stresul se poate contacta prin diverse situatii, incepand cu tonul vocii si miscarile corpului, prin limbajul non verbal si pana la mirosul pe care  il are o anumita persoana ce este stresata. Deis pare greu de crezut pentru unii surprinzatoarea situatie scoate la lumina scoate la iveala faptul ca stresul este ca un microb ce se raspandeste la fel de usor ca si un altul ce poate provoca boli.

Poate ca este timpul sa ne dam seama ca stresul este mai greoi decat credeam. Ca si depresia de altfel, se poate trata insa trebuie luat totul cu maxima seriozitate. Desi nu este concret o boala fizica care sa provoace dureri, desi nu este ceea ce concret poti vedea starea psihica afectata te demoralizeaza complet si practic nu mai esti tu.

Pe principiul prietenilor ce ti-i alegi singur ar trebui sa ai grija caror tipuri de persoane le acorzi sansa de a fi parte din viata ta caci acestia pot deveni nocivi la un moment dat, fara sa iti dai seama si sa iti doresti asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *