statul pe scaunstatul pe scaun

Multe din job-urile noastre presupun o munca sedentara, fie ca lucram la banca, in domeniul vanzarilor sau IT, care ne fac de cele mai multe ori sa fim adeptii unei posturi incorecte a corpului, cu rezultate viitoare negative asupra sanatatii noastre.

Cele mai multe locuri de munca implica statul pe scaun in fata calculatorului, cele de tehnoredactare sau de evaluare a aplicatiilor online si nu de multe ori ne plangem de dureri de spate. Cauza durerilor de spate, este, de cele mai multe ori, datorita pozitiei incorecte a corpului si a coloanei. Pe cat suntem de tentati sa credem ca o pozitie la 90 de grade a corpului ofera o mai buna postura, rezultatul este contrar, incat cea mai buna pozitie pe scaun este cea la 135 de grade.

Daca avem un asemenea loc de munca, medicii recomanda sa luam pauze scurte si dese, menite sa dezmorteasca oasele si muschii, pentru a ne putea continua activitatea. De asemenea, trebuie sa ne luam din cand in cand cate o pauza pentru a ne desprinde ochii din fata monitorului si de a ne regla fluxul sangvin, necesar derularii activitatii. Pozitia incorecta a statului pe scaun impiedica trecerea oxigenului catre organele esentiale, precum inina, creierul sau plamanii.

Statul pe scaun prelungit este un simptom al functionarii gresite a propriului sistem digestiv, astfel incat cele mai multe persoane care stau mai mult de 6 ore pe zi pe scaun ajung sa fie supraponderale, din cauza faptului ca alimentele nu sunt digerate in mod corespunzator, favorizand depunerea acestora in zona abdonimala, a soldurilos, coapselor sau la nivelul trunchiului.

Medicii din Statele Unite spun ca statul in picioare este mai periculos ca fumatul, astfel incat o echipa de cercetatori care au analizat acest aspect au gasit o metoda mai eficienta de a lucra, aceea de a sta in picioare la birou, asftfel incat sa avem un tonus muscular mai relaxat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *