Categorii
Curs Job Recomandari Servicii

Sprijin european pentru a deveni antreprenor

Si anul acesta se pare ca un proiect fonduri europene este ideea avantajoasa de a deveni antreprenor, cu o afacere pusa pe picioare. Pana la urma lucrurile mari au avut si ele un inceput, chiar uneori modest. Asa ca  nu este de respins ideea de a accesa fonduri europene nerambursabile, pentru a urma calea unei afaceri.

Astfel de programe ruleaza de ceva timp in Romania si se refera la domenii diverse. Tinerii, in mod special, sunt incurajati sa faca un astfel de pas. Desigur, in prealabil ar trebui sa aiba o suma modica de investit, sa isi gaseasca o idee profitabila in materie de afaceri si nu in ultimul rand sa urmeze si cursuri pentru antreprenori care sa le sporeasca sansele de a conduce o afacere de succes.

Idei de afaceri

Sprijinul european pentru a deveni antreprenor exista insa vine si el in anumite conditii. Asadar, trebuie sa iti gasesti o afacere cu sanse de dezvoltare, care sa conteze, sa creeze locuri de munca de asemenea. Ai nevoie implicit de un plan de afaceri in acest sens. Nu degeaba astfel de fonduri se acorda de regula in doua transe, una in prima faza pentru a demara totul si o alta mai apoi, cand demonstrezi ca ai facut progrese, investitii si ai profitabilitate.

Iata cateva idei de luat in seama, din domeniul agriculturii:

  1. Ferma de vaci. Productia de lapte si nu de carne este una profitabila, insa ai nevoie si de efort sustinut pentru asta. Mai nou, mulsul este realizat in stil robotizat, deci investitia s-ar putea sa te coste ceva mai mult.
  2. Ferma de pui pentru carne. Este mai usor a se creste pentru a fi taiate, decat a se mentine pentru productia de oua, unde de asemenea se face si selectia de pui si puici.
  3. Livada de pomi fructiferi, din cele mai diverse sortimente.
  4. Ferma de legume, cultivate pe principiul bio, asa cum cere tendinta pe piata si interesul consumatorilor la ora actuala.
  5. Ferma de porci, crescuti exclusiv pentru consumul de carne.

Agricultura este domeniul cel mai exploatat in zilele noastre insa nu si singurul din care poate sa reiasa o afacere buna sau singurul pentru care exista fonduri europene de finantare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *