sport boala
sport boala

Pentru cei mai multi oameni, exercitiile fizice sunt o parte importanta din rutina lor zilnica. Nu ar trebui sa fie ceva nou faptul ca acesi indivizi se lupta de cele mai multe ori cu decizia de a mai face sport sau nu a mai face sport in timpul unei boli.

Cred ca majoritatea dintre noi nu mai au chef si nici starea de spirit potrivita pentru a se mai apuca si de antrenamente diverse acasa sau la sala de sport. In functie de tipurile de simptome pe care le resimti, exercitiile fizice pot sa fie sau nu garantate in timpul unei raceli sau a altei boli.

Febra

A face sport atunci cand ai febra este un mare neajuns. Nu este indicat acest lucru deloc, mai ales celor care se afla intr-un stadiu destul de avansat al bolii. In timpul exerciilor fizice, temperatura corpului tau creste si daca tu deja suferi de febra, aceasta crestere in temperatura corpului tau poate duce temperatura ta interna la cote mai periculoase.

Se sugereaza ca indivizii care au o febra mai mare de 37 de grade ar trebui sa isi amane exercitiile fizice pana dupa ce se insanatosesc, pentru a evita ca situatia sa devina mai urata.

Control al gatului

Un control al gatului este o modalitate prin care iti poti da seama daca este sau nu sigur sa exersezi din punct de vedere fizic. Asa cum ii sugereaza si numele, indivizii care se simt rau ar trebui sa isi dea seama daca simptomele lor apar in josul sau in susul gatului.

Cei care fac sport si sufera de aceste simptome de durere in partea superioara a gatului-cum ar fi durerile in gat, congestiile nazale si stranutul-ar trebui sa se rezume la niste exercitii mai usoare de efectuat in timpul bolii propriu-zise. De fapt, se sugereaza ca sportul poate fi de ajutor pentru cei care sufera de acest simptome, de vreme ce poate deschide caile respiratorii si poate reduce severitatea congestiei nazale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *