recuperari de creante in cluj 2017

Tot mai dese sunt cazurile in care , din cauza neincasarii la datele scadente ale facturilor, relatia comerciala dintre persoanele juridice devine conflictuala. Numarul celor care apeleaza la avocati de recuperari de creante in Cluj 2017 se mareste pe zi ce trece. Acestia doresc sa recupereze sumele de bani pierdute, cauzate de neplata la timp a facturilor. Cu cat aceste situatii sunt mai dese, cu atat mai mult se micsoreaza profiturile societatilor comerciale. Acest lucru nu face decat sa duca la pierderi insemnate, deloc de preferat pentru a intocmi exercitiul anual financiar.

Cea mai buna metoda de recuperari de creante in Cluj 2017, integral sau partial, este prin solicitarea unui ajutor specializat. Este necesara inaintarea unor acte si documente care sa exprime dreptul de recuperari. In vederea inceperii procedurilor aferente, partile colaboratoare trebuie sa ajunga la un anumit acord. Cel mai bine este sa se stabileasca onorariul de la inceput pentru ca anterior sa nu apara nici un fel de problema din acest punct de vedere.

Recuperari de creante in Cluj 2017 – pasi de urmat

De obicei, cele doua parti incheie un contract de mandat financiar. Prin acesta persoanele specializate in astfel de cazuri primesc imputernicire sa preia cazul tau si le revine datoria de a gasi cea mai simpla si rapida solutie.

Ulterior semnarii contractului prevazut, este necesara intocmirea unui dosar, documentat corespunzator, care sa contina foile ce dovedesc faptul ca partenerul / creditorul este indreptatit sa primeasca despagubiri de creante.

Care sunt acestea? Este obligatoriu ca dosarul sa contina contractul, platile partiale, facturile fiscale, corespondenta dintre cele doua parti, recunoasterea debitului, avizele de insotire, biletul la ordin, angajamentul de plata, filele cec si toate celelalte.  Fara acestea sau in numar incomplet, nu se poate inainta dosarul de recuperari de creante in Cluj 2017.

Pentru a avea siguranta ca lucrurile se indreapta in directia potrivita, este bine sa te orientezi dupa o agentie care detine personal cu experienta in domeniu, care sa fie adaptata in permanenta la toate noutatile si cerintele existente cu privire la aceasta problema.

Este bine ca respectiva agentie sa rezolve pe cale amiabila diferendele financiare existente. Acest lucru este ideal pentru mentinerea unor relatii profesionale intre partile participante si mai ales in parteneriatele comerciale dintre debitori si clienti. recuperari creante

Cum trebuie sa fie o agentie de recuperari de creante?

Care sunt trasaturile ce trebuie sa caracterizeze o agentie de recuperari de creante in Cluj 2017?  Seriozitatea si profesionalismul sunt principalele calitati ce ar trebui sa caracterizeze societatile care ofera servicii de recuperari creante.  De asemenea, aceasta trebuie sa fie flexibila, sa stea la dispozitia clientilor cu toate informatiile de care ar putea avea nevoie.

Eficienta serviciilor poate fi sesizata in momentul in care specialistii incep sa propuna solutii de recuperare si de colectare a debitelor si creantelor.  Daca ideile sunt bune, atunci sansele ca acestea sa nu ofere si rezultatele asteptate sunt inexistente.

Pentru ca acest lucru sa se infaptuiasca insa, este necesar ca respectivele  rezolvari sa fie aplicate cu eficienta maxima, oricare ar fi tipul de companie vizat. Asadar, incepand de la cele mai mici si pana la cele mai bine dezvoltate companii, rolul agentiei este sa convearga la protejarea intereselor acestora.

Ce se intampla cu datoriile care nu pot fi recuperate in instanta?

Daca dupa ce au fost efectuate toate demersurile legale, recuperarea debitelor sau a creantelor nu a fost posibila, urmeaza alti pasi. Agentia pune la dispozitia clientului dosarul pe care il intocmeste alaturi de sentinta judecatoreasca aferenta. Partenerul treuie sa deschida actiuni de stergere a datoriei din contabilitate. Toate amanuntele legate de acest pas sunt incluse in legea Contabilitatii 82 / 1991.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *