O servesti dimineata insa prea putine stii despre ea. Este cea cu care iti incepi orice dimineata si savoarea sa este cea care te stimuleaza sa iti incepi ziua cu dreptul. Ce-i drept apreciem din ce in ce mai putin cafeaua de vreme ce ne este atat de usor sa o folosim, la indemana.

Descopera ceea ce nu stii despre cafea:

  1. Cine spune ca o ceasca de cafea nu este cea care sa influenteze nivelul de creativitate se prea poate sa se insele si asta a dovedit-o chiar Honore Balzac. Acesta ajungea sa consume pana la 50 de cafele pe zi din ideea si nevoia de a scrie cat mai mult. Si se pare ca a si reusit.
  2. Brazilia a facut un gest extraordinar in 1932 si asta cu ajutorul cafelei. Se pare ca neavand bani pentru a-si trimite olimpicii la jocurile specifice de sezon s-a decis vanzarea de cafea pe drumul spre Los Angeles, ceea ce le-a permis ulterior sa aiba sursa necesara de bani pentru ceea ce isi propusesera.
  3. In anii 1500 o veste avea sa zguduie tot ceea ce insemna placerea de a servi o cafea. Si asta pentru ca la Mecca se interzicea sub orice forma consumul de cafea. Se credea la acea vreme ca a bea cafea stimuleaza o gandire prea rationala si pana la urma inseamna doar o pierdere de vreme.
  4. Din cafea se realizeaza o serie de produse. Ceea ce prea putini stiu este ca dupa ce se elimina cofeina din cafeaua clasica aceasta este vanduta mai departe fie unor companii farmaceutice, fie unor producatori de bauturi.
  5. Daca e sa ne raportam la ceea ce inseamna consumul de cafea anual pentru americani se pare ca acestia isi cheltuie in jur de 1000 de dolari pe cafeaua de zi cu zi. Ce-i drept la ei este mai popular sa o cumperi si nu sa o preprari la ibric, acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *