interviu

In cadrul unui interviu trebuie sa ai in vedere faptul ca orice ai spune atrage de la sine angajarea ta sau nu. De fapt tine de posibilitatea de a castiga locul de munca practic pe baza prezentarii pe care o faci. Cireasa de pe tort o reprezinta tocmai modul in care incununezi totul prin munca si mai apoi prin cuvinte bine alese.

Iata cateva secrete de care sa tii cont in acest sens:

  1. Nu exagera in ceea ce priveste descrierea conform careia esti un soi de obsedat al muncii. Chiar daca ai avea tendinta de a fi insistent la treburile ce trebuie sa le faci poti oricand sa spui ca esti muncitor, orientat spre munca si mai ales spre detalii. Implicarea este de asemenea un element de mentionat.
  2. Nu accentua ideea de succes. Este foarte usor sa cazi in plasa ideii de succes. Nu spune ca esti plin de succes ci ca ai incredere ca te vei potrivi intr-un loc tocmai pe baza a ceea ce stii sa faci, a experientei ce te recomanda.
  3. Obsesia de a spune ca esti inteligent si bun este din nou o mare greseala in randul celor care doresc sa impresioneze in cadrul unui interviu. Pana la urma acolo unde vei lucra ajungi sa ai si colegi deci munca de echipa este foarte importanta; mentioneaza mai degraba ca esti orientat spre succes, ca esti entuziast si ca esti deschis de a lucra in echipa.
  4. Mai putine laude spre deloc si mai multa demonstratie. Desi este evident ca ai trecut deja un prim pas de test cand ai trecut de interviul de angajare in cadrul altor companii, este mai bine sa exprimi exact ce ai facut acolo si sa lasi la alegerea celorlalti sa-ti aprecieze munca, decat sa te apuci sa spui in stanga si in dreapta cat de multa treaba ai facut si cat de bine ti-a iesit, si totusi ai plecat din cealalta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *