bronte

Au fost tineri, talentati si plini de creativitate. Cine sunt acestia si de ce spun ca au fost? Pentru ca este vorba despre scriitorii celebri din toata lumea care ne-au incantat cu povestile si romanele scrise de ei si apoi au sfarsit prea devreme, plecand din aceasta viata.

In ciuda mortii premature, totusi, acesti artisti ai cuvintelor au ramas in memoria noastra prin operele lor nemuritoare si indragite.

In cartea Harry Potter si Piatra filosofala, Dumbledore a spus o vorba foarte populara: „Moartea este urmatoarea mare aventura pentru mintea bine organizata”. Moartea este inevitabila. Toti vom muri la un moment dat. Nu se stie daca azi sau maine, insa important este sa ramai prin ceva anume in posteritate sau macar in mintea celor dragi. Ceea ce urmatorii scriitori au si facut-o.

Anne Brontë – 1820-1849 (29 ani)

„Dragostea este perfecta in Rai.” – Necunoscuta de la Wildfell Hall – Anne Brontë

Toate surorile Brontë au murit de tinere si pacat de ee, desi cu toatele au fost niste autoare de succes si cu opere iubite de toata lumea. Anne Brontë era cea mai mica dintre fratii Brontë, care le includea si pe surorile sale Charlote si Emily, amandoua scriitoare la fel de celebre ca si ea.

Anne a ales sa scrie sub pseudonim, Acton Bell, si a compus un volum de poeme, impreuna cu alte doua romane. Ultima sa carte, „Necunoscuta de la Wildfell Hall”, este considerata a fi o scriere iconica care a evidentiat drepturile feministelor si idealurile feminine. Insa, in ciuda faptului ca scria bine si ca avea o cariera mare in fata, autoarea a murit din cauza bolii care a macinat-o toata viata, la varsta de 29 de ani, rapusa de tuberculoza pulmonara.

Emily Brontë – 1818-1848 (30 ani)

„Era prea mult pentru lumea aceasta.” – La rascruce de vanturi – Emily Brontë

Timida, modesta si extrem de retinuta, nu sunt prea multe de stiut despre adevarata Emily Brontë. Singura ei nuvela si cea mai cunoscuta a familiei Brontë, La rascruce de vanturi, care a fost scrisa sub pseudonim,ul Ellis Bell este considerata a fi o piesa clasica a literaturii englezesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *