http://www.feminis.ro/imgs/uploads/articles/0m/4dda47de34cdd.jpgSarea de bucatarie, clasica sare din bucate, are mai multe utilizari decat gustul pe care il ofera mancarurilor. Aceasta este cea mai simpla metoda de a rezolva cateva din treburile din casa. Si vei fi surprins sa afli ca este la indemana pentru atat de multe lucruri:

  1. Sarea este cea care te scapa de mirosurile neplacute. Poate fi vorba de frigider sau congelator, acolo unde se amesteca tot felul de mirosuri. Asta inseamna sa dizolvi sarea in apa si sa cureti zona. Sau simplul fapt ca vei lasa sarea pe o farfurie  in frigider va atrage mirosurile neplacute. Insa in egala masura poate fi vorba despre picioare. Da, un truct simplu care te ajuta sa te folosesti de un abraziv pentru talpi, care te ajuta sa improspatezi mirosul picioarelor si te relaxeaza. Se pare ca trucul simplu de a sta in apa cu sare cand esti racit nu este singurul lucru de care sa stii si care si functioneaza.
  2. Sarea tine florile proaspete. Cand acestea nu mai sunt in forma lor naturala in pamant cu radacina au nevoie de grija caci se ofilesc. Pe langa faptul ca trebuie sa le tii la lumina si cu apa desigur putina sare pe care o pui in apa este ceea ce le va face sa reziste mai mult timp.
  3. Atrage umezeala. De asemenea este un bun coagulant si grabeste vindecarea. Sa pui sare pe rana, da, pe langa usturime, chiar functioneaza.
  4. Testeaza ouale. Asta tot cu sare dizolvata cand vei testa daca oul pluteste sau nu si bine ar fi sa nu pluteasca.
  5. Pentru cei care doresc sa simta cu adevarat gustul de cafea in adevaratul sens al cuvantului sarea este ingredientul minune. Asta pentru a nu adauga zahar, pentru a nu simti un gus amar al cafelei ci numai taria sa. Incearca caci rau nu are ce sa iti faca. In plus cand vine vorba de nevoia de a te trezi din ameteala aburilor de alcool o cafea cu sare este un prim remediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *