Sarcasmul inseamna sa poti spune ceea ce ai minte oricand iti doresti tu, insa intr-un mod mult mai inteligent. In acest mod, camuflezi insusiri dure si crude, dar foarte adevarate, dandu-i o forma frumoasa, cosmetizata, cu zambetul pe buze, fiind mai putin jignitor in mod direct si lipsit de agresivitate verbala.
Se pare ca sarcasmul este perceput ca un fel de activitate mentala, asa ca ar trebui sa il folosim mai des pentru a ne stimula creativitatea si capacitatea de a rezolva probleme in anumite situatii. In cadrul unui studiu realizat in anul 2011, s-a stabilit ca o observatie simpla are nevoie doar de o intelegere de baza, in vreme ce cele sarcastice au necesitat o intelegere suplimentara.
In acest fel, receptorul trebuia sa proceseze informatia pe baza tonului, a experientelor, a punctelor de vedere si a personalitatii emitatorului. Potrivit unui alt studiu, expresia- „Da, bineinteles!” a fost utilizata intr-un mod sarcastic in 23% dintre situatii. Un alt rezultat interesant a fost acela ca folosirea sarcasmului a crescut atunci cand conversatia a avut loc pe computer.
Omul, pentru a recunoaste un mesaj sarcastic, are nevoie de intelegerea experientei interlocutorului. Creierul este supus unui joc al inteligentei din care trebuie extras doar sensul pozitiv. Doar cei lipsiti de inteligenta nu pot percepe sarcasmul si ajung sa emita emotii negative sau chiar suparari.
Daca faci glume sarcastice vei avea mai mult succes in viitor
Nu numai ca lasi impresia de om mai inteligent si mai sexy cand folosesti putin sarcasm in viata ta, insa se pare ca sarcasmul te determina sa iti concentrezi atentia asupra telurilor si obiectivelor tale. Poate ca este adevarat ca sarcasmul ne ajuta si ne binedispuae la locul de munca si chiar ne poate deschide multe usi in orice domeniu dorim sa lucram. Daca reusesti sa faci pe cineva sa-ti inteleaga glumele sarcastice, incearca sa nu-i mai dai drumul: ”he`s a keeper!”