Bogati din punct de vedere cultural, al cunostintelor si stapanirii cand vine vorba de munca, IT-istii sunt apreciati si ba chiar invidiati. Toata lumea crede ca traiesc acel vis avand un astfel de job. Insa realitatea confirma cu totul altceva si anume ca IT-istii sunt cei care sufera din pacate cel mai mult. Sunt oameni stresati si care au nevoie de mia mult timp liber, pe masura timpului lucrat.

Iata cateva statistici ca urmare a unor studii, despre ce se intampla in mediul acestor tip de angajati:

  • In cadrul unui studiu la care au participat in medie 2200 de persoane se pare ca mai bine de jumatate au raspuns ca nu sunt satisfacuti de job si de ceea ce primesc din asta.
  • Notand care este gradul de fericire al celor cu un job in IT se pare ca 19% din participanti au raspuns ca sunt destul de impliniti, oferind o nota superioara, 9 sau chiar 10. Si totusi, sunt prea putini.
  • IT-istii sunt cu 14% mai fericiti la locul lor de munca fata de alte persoane si alte medii de activitate.
  • Doar 36% din  ei spun ca stiu care le este drumul in viata. Multi admit ca nu stiu ce sa faca pe viitor, ca nu au plan si sunt oarecum in deriva, practicand meseria pentru ca este banoasa intr-o oarecare masura, ca este ceruta insa nu si pentru ca ar fi cazul ideal a ceea ce isi doresc. Media de acest gen pentru alte domenii se pare ca a fost de 50%.
  • Cand vine vorba de sprijin in cariera se pare ca doar un procent de 26 considera ca au si mijloacele necesare.

Viata nu este tocmai roz. Insa pana la a dramatiza se pare ca o comparatie cu alte domenii arata ca pe masura stresului IT-istilor vin si remuneratiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *