Tehnologia AMD FreeSync, care aduce o experienta mult mai placuta in jocuri prin eliminarea artefactelor grafice, sincronizand dinamic rata de refresh a placii video cu cea a monitorului, prinde din ce in ce mai mult teren, majoritatea producatorilor importanti de monitoare lansand deja modele compatibile. Recent, coreenii de la Samsung au prezentat doua monitoare UHD 60 Hz ce suporta FreeSync, U24E590D si U28E590D.

3840 x 2160 si timp de raspuns de doar 1 ms

Primul anunt al Samsung legat de implementarea tehnologiei AMD FreeSync in monitoarele sale UHD a fost facut inca din noiembrie anul trecut, iar primele demonstratii ale tehnologiei pe monitoarele lansate acum au putut fi urmarite in cadrul CES 2015, de la inceputul acestui an.

Ambele modele au panouri 4K si refresh de 60Hz, diferenta intre ele constand in diagonala ecranului si tipul de ecran folosit: PLS de 24 inch pentru U24E590D si TN de 28 inch pentru U28E590D. Este lesne de inteles ca modelul de 24 inch are un panou mult superior si la pretul anuntat de 399 de dolari ar trebui sa fie o alegere excelenta, mai ales pentru gaming avand timpul de raspuns de 4ms.

Avand un panou tehnologic mai slab (TN), U28E590D beneficiaza in schimb de un timp de raspuns mai bun (1ms) si de un pret destul de competitiv avand in vedere diagonala de 28 inch. Mai exact acesta va fi disponibil incepand cu 24 iulie la un pret de 599 de dolari.  Samsung U24E590D va fi disponibil si el la acea data, urmand ca in Romania sa ajunga ceva mai tarziu.

„Timpii de raspuns de o milisecunda la modelele de 28 inch le permit utilizatorilor sa vada chiar si cea mai rapida actiune de pe ecran, clar si fara umbrire, iar frecventa de refresh de 60Hz elimina tremurul imaginii, oferind o experienta de vizualizare imbunatatita”, declara Samsung, intr-un comunicat de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *