reinventia lucrurilor
reinventia lucrurilor

Ne dam seama foarte bine cu totii ca in curand ceea ce a fost si este in prezent, nu va mai fi sau nu va mai ajunge pana in viitor, pana intr-un viitor destul de apropiat. Unele lucruri, obiecte, itemuri care se pot folosi acum si erau atat de adorate si practice in urma cu cativa ani buni, vor deveni cat de curand doar niste fosile, doar niste vechituri dragi de care la un moment dat ne vom debarasa.

Pusculitele – desigur toata lumea isi aminteste cum zornaia o pusculita si cat de mare era bucuria cand o deschideam si ne bucuram, fiind mici, de acea mica “avere”. Incet-incet, banii lichizi se transforma in bani electronici, tranzactiile cash sunt inlocuite de cele online sau transferuri bancare, iar pusculitele raman lasate deoparte sa adune praful.

Telefoanele cu clapita – cu siguranta sunteti familiari cu gestul de a inchide enervat apelul prin inchiderea clapitei telefonului. Acum ele sunt inlocuite cu smartphone-uri echipate cu touchscreen, in locul tastaturii traditionale.

Liniile telefonice fixe dispar si ele incetul cu incetul, ramanand utile doar pentru comunicarea in cadrul birourilor, desi si aici comunicarea fara fir castiga din ce in ce mai mult teren. Nu ne mai incurcam in cabluri, nu ne mai impiedicam in cabluri montate peste tot in timp ce vorbim, gesticulam sau ne plimbam prin casa sau birou.

Dispozitivele de stocare – toata lumea a auzit de Cloud. Nu mai e nevoie sa stochezi informatiile pe un drive personal, toata activitatea poate fi stocata pe cloud. Informatia poate fi accesata oricand, fara a mai fi nevoiti sa cautam pe drive, si partea buna e ca nu vom mai avea cum sa uitam sau sa pierdem date vreodata.

Printre lucrurile care devin depasite se mai numara sistemele desktop, mouse-ul si tastatura, discurile optice, cosolele de jocuri, casetofoanele si cd-playerele portabile, cabinele telefonice, cartile de telefoane, hartile si chiar posibilitatea de a te rataci in salbaticie. Noi tehnologii apar si le inlocuiesc pe cele vechi, e un progres firesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *