Nu poti fi mereu plin de energie. De fapt ajungi la un moment dat cand atingi pragul de saturatie, cand esti atat de  obosit incat nu mai ai putere nici sa continui treaba. Si cu cat dormi mai mult cu atat simti o mai mare nevoie de a dormi. Ce spun specialistii despre asta? Ai nevoie de un ritm sanatos pentru energia necesara de peste zi.

Sfaturi pentru a fi in forma

Pentru a te mentine in forma ai nevoie clar de cateva reguli. Nu sunt drastice sau greu de urmat asadar tine cont de:

  • Incepe ziua in forta. Asa cum esti invatat de mic dimineata trebuie sa inceapa cu geamul deschis, expus la lumina naturala si in plus conteaza sa faci ceva exercitii care sa te ajute sa te revigorezi. Dupa atat timp in care corpul tau a stat ai practic nevoie de miscare, oricat de putina.
  • Nu exagera cu mancarea. Dupa o masa copioasa corpul simte nevoia de a odihna cand digestia este una greoaie. Asadar, mai ales cand stii ca esti la serviciu o masa prea grasa ar putea sa nu fie ceea ce iti trebuie.
  • Caldura excesiva si ventilatia. Mai ales pe timp de iarna avem tendinta de a sta in spatii cat mai inchise. Caldura din interior ar putea sa iti dea starea de somn care iti fura si energie si puterea de concentratie. Asadar, prefera sa echilibrezi totul cu ventilatie potrivita.
  • Plimbarea. Mai ales dupa masa de pranz ai putea sa faci o scurta plimbare ce te ajuta sa iti echilibrezi nivelul de energie. Nu numai ca te ajuta din punct de vedere al digestiei insa in egala masura este ceea ce te revigoreaza pentru o noua sesiune de munca.

Multi spun ca pana si aromaterapia poate sa ajute, insa doar daca te axezi mai mult pe acele mirosuri fresh, puternice insa revigorante cum sunt citricele spre exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *