Porumbeii voiajori – ce ai in vedere cand cumperi produsele columbofile?

produse columbofile

Produsele columbofile sunt fara doar si poate o necesitate a celor care se ocupa cu cresterea porumbeilor voiajori, respectiv care ii antreneaza pentru a participa la competitii diverse. Indiferent care ar fi motivul, este foarte important ca pasarile sa beneficieze de un mediu curat si mereu ingrijit, alaturi de o hrana corespunzatoare, imbunatatita cu tratamente diverse, pentru a fi sanatosi.

La fel ca in cazul organismului nostru, si cel al porumbeilor pot avea diverse carente, pot necesita un ajutor suplimentar pentru o stare generala de bine, pentru o desfasurare optima a proceselor metabolice si nu numai.

Hrana porumbeilor – pasari granivore, este constituita in general din oleaginoase si seminte de leguminoase. Crescatorii le asigura si ratii de graunte de cereale, de asemenea cu continut nutritiv insemnat.

Asadar, ce ai in vedere atunci cand cumperi produsele columbofile sau, mai bine zis, de unde le cumperi? Foarte important este sa ai ca reper un magazin de specialitate, desigur. Stii ca iti furnizeaza toate cele necesare pentru a asigura nutritia optima a porumbeilor, dar si de a-i trata atunci cand iau anumite boli.

Produsele columbofile potrivite pentru porumbeii tai

Alegerea magazinului potrivit este primul pas pe care il ai de indeplinit. Un reper pentru cei care se ocupa cu astfel de activitati este ProduseColumbofile.ro, magazin cu un nume suficient de sugestiv pentru a subintelege ce ofera. Desigur ca nu produsele propriu zise ce asigura alimentatia sunt disponibile in portofoliul acestuia, ci si accesorii diverse.

Asadar, atat articolele de baza trebuie sa prezinte un interes pentru tine, cat si o gama complexa de amestecuri de graunte, respectiv produse complementare, alaturi de articole care te pot ajuta sa le mentii un mediu prielnic, curat, cu o igiena corespunzatoare.

Daca esti specialist in sportul columbofil, cu atat mai interesat si in tema trebuie sa fii legat de astfel de furnizori si produsele lor. indiferent oricum de motivul pentru care ii cresti, trebuie sa le asiguri o calitate absoluta a hranei.

Cand vine vorba despre alegeri ale produselor diverse pentru hrana, este ideal sa ceri recomandarea unui specialist. Spre exemplu, expertii ProduseColumbofile.ro iti recomanda sa ai in vedere administrarea de seminte de leguminoase mi ales in cazul puilor in crestere. Mai mult decat atat, trebuie sa le asiguri un procent de 30% din hrana care sa fie constituit de acestea.

In schimb, semintele oleaginoase sunt ideale pentru porumbeii maturi, in ideea de a le stimula acestora instinctul de reproducere, precum si pe cel de crestere a micilor porumbei. Macar 10 din hrana lor trebuie sa fie reprezentata deci de acestea.

Nici nu ar trebui sa pui problema alimentatiei sau a nevoilor organismului porumbeilor de la sezon la sezon. Este o grija care trebuie sa fie naturala, o sarcina pe care o sa realizezi din instinct. De obicei suplimentele sunt adaugate in hrana cand aceasta are nevoie de complementare.

Sunt o necesitate desigur si cand trec prin perioade de tranzitie diverse, cand naparlesc, cand sunt in perioada de reproductie, dar si in sezonul competitional. In cazul acestuia din urma, exista produse columbofile speciale ce trebuie administrate inainte si post competitie, pentru ca porumbeii sa se refaca.

Descopera portofoliul de produse de pe produsecolumbofile.ro si asigura-te ca porumbeii tai primesc aportul nutritional zilnic necesar.