Blog1Blog1

Putine lucruri imi plac mai mult ca pierdutul timpului pe bloguri. In timp ce o publicatie trebuie sa-si pastreze o oarecare autonomie, sa prezinte lucrurile destul de obiectiv, fara ca jurnalistul sa-si poata prezenta cu adevarat opinia intotdeauna, pe blogul tau ai libertatea sa faci tot ceea ce vrei. Poti sa-i oferi ce tema vrei, sa folosesti ce ton vrei si, poate cel mai important, sa scrii despre ce vrei, cand vrei, fara sa te preseze cineva.

De aceea, am fost placut surprins cand am dat peste blogul prima-impresie.eu. Un blog, oferindu-ti libertatea sa faci ceea ce vrei, poate cadea in partea opusa a ceea ce voiai initial, si sa ajungi un plangacios frustrat. Acest blog, in schimb, este unul dintre preferatele mele. De ce? Pentru ca mi se pare unul optimist.

De exemplu, cea mai recenta postare vorbeste despre ascultarea activa ca forma de comunicare, iar postarea ne prezinta un lucru pe care il stim cu totii, insa adesea uitam de el: sa-i ascultam pe cei din jur. Fiind atat de preocupati de noi insine mai mereu, uitam ca pentru a lega orice fel de relatie, trebuie sa asculti mai intai si apoi sa vorbesti. M-am bucurat mult cand am vazut postarea si o voi recomanda cu siguranta anumitor persoane din cercul de prieteni.

O alta postare vorbeste despre intrebarile incomode pe care le poti primi intr-un interviu – am trecut cu totii prin asta, nu-i asa? „Cand ai de cand sa te casatoresti?” sau „Chiar ai lucrat pentru acea companie?”, de exemplu. Este foarte greu sa reactionezi potrivit in astfel de momente, insa postarea ne ofera cateva variante care sunt foarte utile si usor de aplicat.

In general, blogul isi respecta tematica impusa de nume („Prima impresie conteaza. Sau nu?”, „Cum sa purtam o conversatie cu o persoana necunoscuta”), insa mai prezinta si curiozitati uneori (am citit ceva despre un hotel foarte interesant din Chine sau chiar despre cateva cupluri celebre de la Hollywood care s-au despartit, desi nimeni nu se astepta).

Cu alte cuvinte, vi-l recomand din inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *