Plantele de interior sunt benefice pentru starea pe care o avem, pentru nivelul de aer curat. Ai toate motivele sa adopti o astfel de moda daca se poate spune astfel. Iata doar cateva motive si aspecte pentru care plantele sunt de recomandat:

  1. Oxigenul, aerul curat. Se stie deja ca plantele prin procesul de fotosinteza purifica aerul. Asadar, se tine cont de posibilitatea ca acestea sa imbunatateasca calitatea aerului. Mai ales pentru zone de interior plantele sunt de recomandat a fi parte din cadrul casei tale.
  2. Aromele variate. Exista si plante care au un miros aparte asa ca poti avea parte de parfumuri diverse pentru incantarea simturilor tale. Energia pozitiva este si ea parte din acest proces asa ca se intelege de ce sunt de dorit.
  3. Te fac mai creativ. Studiile au aratat ca o confirmare faptul ca plantele iti dau o stare de bine si mai mult decat atat sunt si cele care iti inspira energia pozitiva. Spre exemplu un studiu de caz realizat in unitati medicale arata ca pacientii au reusit sa isi revina mai bine daca au avut in preajma si flori, fata de cazul celor care nu avut saloane simple, nedecorate de asa natura.
  4. Sunt elemente de decor. Plantele sunt de multe ori alese dupa criterii de imagine asa ca din punct de vedere al decorului acestea sunt extraordinare cat sa completeze un spatiu din casa. Pot fi de diverse marimi, forme, tipuri si de ce nu chiar si diverse culori.

Unele plante aromate pot fi si de consum asadar iata un alt beneficiu al faptului ca vei decide sa ai astfel de ghivece in preajma ta. Alege spre exemplu rozamarinul, busuiocul sau leusteanul, printre cele mai aromate tipuri. De asemenea, unele plante pot fi utilizate pentru aromaterapie asa ca lavanda si trandafirul castiga detasat din acest punct de vedere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *