bine-rau

Cine stie ce e bun si ce e rau in viata? Este posibil ca lucrurile rele sa paveze calea catre lucruri bune. Iar lucrurile bune ar putea oricand sa ne conduca catre ceva ce este rau. In cele din urma, aceste momente devin ciclice, si este foarte important sa invatam cum sa ne tinem in pas cu viata, fiind constienti de lucrurile care modeleaza lumea din jurul nostru.

Trebuie sa fim constienti de diferenta intre a fi creatorul propriei noastre vieti si momentul in care permitem altora sa ne manipuleze viata in orice mod in care considera acestia de cuviinta. Faptul ca ramanem deschisi la toate experientele pe care viata ni le da, atunci cand lucrurile sunt ceea ce noi consideram a fi ”rele”, nu inseamna ca trebuie sa fim pasivi si sa nu luam niciun fel de masuri. Indiferent daca unele lucruri sunt bune sau rele, acestea vor reprezenta tot timpul oportunitati de a ne muta privirea inainte si sa recunoastem, in primul rand, de ce unele lucruri sunt rele.

Ceea ce se intelege de fapt, este ca atunci cand exista ceva care nu ne face sa ne simtim bine, ce consideram a fi rau, permite sentimentul de acceptare a lucrurilor asa cum sunt, in loc sa ne prefacem ca nu sunt ceea ce sunt.

Alb sau negru?

Binele si raul au fost obiecte al preocuparii oamenilor inca de la momentele de inceput ale omenirii. Binele si raul sunt termeni uzuali. Oamenii ii folosesc in diferite contexte pentru a exprima aprecieri sau evaluari in conformitate cu un obiect, persoana sau actiune. Binele si raul, in functie de contextul in care acesti doi termeni sunt utilizati, actioneaza sau reactioneaza asupra noastra cu un impact mai mic sau mai mare. Binele si raul sunt la fel ca toti ceilalti poli ai acestui univers, aflandu-se intr-o continua joaca. Asemeni luminii si intunericului. Orice lucru poate fi bun sau rau, in functie de scopul la care este raportat. Nimic nu este doar bun sau doar rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *