Din ideea de a face bine ajungi de fapt sa schimbi ce nu ti-ai dori. Stiu, suna paradoxal insa se intampla ca anumite lucruri sa nu fie ceea ce ar trebui sa faci. Sau cel putin sa stii care iti este masura. Desccopera ce ar trebui sa eviti.

  1. Dezinfectantul de maini este cel care se spune ca distruge bacteriile. Doar ca in timp le faci sa fie rezistente la actiunea unui dezinfectant. Pe langa faptul ca iti usuca in mod excesiv pielea ar putea fi si motivul pentru care bacteriile isi fac de cap. Se recomanda spalarea pe maini corect si frecvent si utilizare redusa a acelor produse destinate dezinfectarii.
  2. Porti slapi. Este poate un obicei la fel de prost precum o pereche de papuci alesi gresit. Asta pentru ca nu ofera suport talpii si desi nu simti durere imediata nu este o pozitie buna pentru tine. In plus, nu atenueaza socul la fiecare pas.
  3. Se crede ca pana si spalatul pe dinti imediat dupa masa este o problema. Asta pentru ca se pare ca bacteriile vor fi mai degraba imprastiate in toata cavitatea orala, ceea ce nu este de dorit. Pentru ca misiunea lor este aceea de a ataca smaltul imediat dupa masa periajul de fapt tocmai smaltul il va afecta. Se recomanda clatirea cu apa si abia dupa jumatate de ora, cel putin, spalarea in stil clasic.
  4. Sari peste micul dejun. Asta te va face sa te avanti in masa de pranz, un timp prea indelungat ca fiind o prima masa. Asa ca nu este de mirare ca nu ai energie de dimineata si mai cu seama ca ai fluctuatii de greutate.
  5. Desi apa de robinet nu este 100% pura apa imbuteliata are de regula un deficit de fluor. Sunt comune problemele de dinti din aceasta cauza asa ca excesul de apa la sticla nu este tocmai cea mai buna alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *