nevroza

Persoanele care sunt caracterizate de trasaturi de personalitate patologice- cum ar fi impulsivitatea si nevroza- sunt considerati mai sexy si au mai mult noroc in dragoste, sustine un nou studiu. Astfel, cei care au trasaturi de personalitate mai negative au tendinta de a avea mai multi parteneri in dragoste si, implicit, mai multi copii. Aceste rezultate au aparut in urma studiului realizat pe 1000 de femei si barbati heterosexuali, care au trasaturi de personalitate extrem de variate.

Asadar, pe aceasta cale, oamenii de stiinta au reusit sa descopere unele diferente destul de fascinante intre barbati si femei. Barbatii care au dat dovada de trasaturi oarecum obsesiv- compulsive au avut tendinta de a avea mai multe partenere in viata amoroasa, comparativ cu rivalii lor mai putin compulsivi. Intre timp, in randul femeilor, cele care au fost identificate cu nevroza au fost cu 34% mai susceptibile de a avea un partener stabil. De asemenea, femeile nevrotice au cu 73% mai multe sanse de a avea mai multi copii.

Trasaturi de personalitate negative sunt atractive

De asemenea, un barbat obsesiv este mai predispus de doua ori sa aiba mai multi bani decat cei care nu au trasaturi de personalitate negative, sustin oamenii de stiinta. Acest lucru s-ar putea datora faptului ca societatea are tendinta de a recompensa pe cei care sunt persistenti fata de aceleasi sarcini, dezvoltand anumite abilitati in timp.

In cazul femeilor, o personalitate nevrotica poate fi extrem de atractiva, deoarece o astfel de trasatura poate fi captivanta. In plus, a fi impulsiv si a-ti asuma o serie de riscuri poate fi o atractie si mai mare pentru cei din jur.

Aceste rezultate completeaza un alt studiu care a fost realizat anterior: „Cand vine vorba de intalniri, ambele sexe prefera sa isi gaseasca un partener non-conformist. Desi foarte multi oameni stiu ca un barbat rebel este sexy, in cazul femeilor lucrurile nu stau chiar asa. Insa, femeile din studiu au sustinut ca trasaturile de personalitate mai normale atrag mai multi oameni, lucru care nu se intampla de obicei. Au existat zile in care atat femeile, cat si barbatii, preferau modestia, potrivindu-se perfect cu stereotipul social. Din fericire, aceste zile au trecut demult”- sustin oamenii de stiinta care au realizat acest studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *