cinabru.eu

Te enervezi mereu atunci cand auzi pe cineva mestecand ceva cu gura deschisa, cand auzi cum roade un mar sau cum trage cu paiul dintr-un suc? Ca si mine, asta inseamna ca esti un om normal si ca este posibil sa fii mai creativ decat restul lumii chiar. Este posibil, avand in vedere aceste situatii, sa alegi sa nu mai mergi la cinematograf data viitoare, desi iti doresti, pentru ca te-ar deranja  prea tare felul in care mananca popcorn si beau suc cei de langa tine.

Pana si sunetul pe care il produce cineva atunci mesteca o guma poate sa te exaspereze. Stiu cum este, pentru ca si mie mi se pare extrem de enervant. Daca te regasesti in toate aceste situatii, atunci se poate sa ai sensibilitate la anumite zgomote, acest lucru traducandu-se intr-o dispozitie numita misophonia. Si totusi, daca te afli in acel procent de 25% dintre oamenii care au aceasta problema, trebuie sa stii si de partea mai putin proasta. Exista si ceva bun care are legatura cu aceasta stare a ta de iritare.

Asa cum am aflat de pe blogul cu stiri la zi si curiozitati maxime Cinabru.eu, se pare ca oamenii de stiinta au descoperit faptul ca cei hipersensibili la anumite sunete ar fi mult mai creativi decat restul oamenilor. Probabil ca esti un geniu, si nici macar tu nu stiai. Dar cum este aceasta misophonia legata de procesul de creativitate? Potrivit unui studiu serios bazat pe 100 de participanti, raspunsurile acestora au dezvaluit o legatura puternica intre cele mai creative afirmatii si oamenii care sunt deranjati de zgomotele de fundal.

Cel mai simplu de inteles este in felul urmator: cu cat mai tare te poate deranja un anumit bruiaj al sunetului, cu atat mai mult vei face performanta in masurarea creativitatii. Ca sa ne faca sa ne simtim si mai bine pe noi, cei care „suferim” de misophonia, oamenii de stiinta au dezvaluit faptul ca pana si oamenii cei mai importanti si mai creativi din lume, precum Charles Darwin, Anton Chekhov si Marcel Proust, aveau o aversiune destul de mare la zgomotele ciudate si enervante. Ce mai putem spune in aceasta situatie este faptul ca nu este deloc rau.

Un comentariu la „Oamenii care sunt enervati de sunetele de mestecat sunt mult mai creativi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *