Toate familiile au parte de un membru care reuseste, intr-un mod sau altul, sa traga in jos numele familiei. Asa numita oaia – neagra, care reuseste sa fie impotriva cerintelor normale ale familiei, reuseste sa isi castige o reputatie negativa. Unele oi negre au reusit sa aduca rusine mostenitorilor sai prin comiterea de crime grave, in timp ce altii au reusit sa rupa traditia familiei si sa isi creeze propria lor cale in viata. O astfel de poveste s-a inregistrat si in familia celebrului Thomas Edison, unde fiul cel mai mare a incercat sa profite de pe urma succesului tatalui sau.

Thomas Edison Jr.

Indiferent ca suntem de parere ca Thomas Alva Edison Sr. a fost un inventator genial sau un om de afaceri, acesta cu siguranta a fost un om care a cunoscut succesul. Si-a transformat numele intr-un brand si a reusit sa castige sume de bani impresionante din cauza produselor care erau vandute sub eticheta de „Edison”.

Insa, fiul saul cel mai mare- Thomas Alva Edison Jr. poreclit si Dash- a incercat sa mearga pe urmele tatalui sau. Si-a dorit sa devina un inventator, insa nu era atat de priceput ca tatal sau. Chiar si asa, existau oameni care isi doreau sa investeasca bani doar pentru numele lui Edison. Dash si-a inceput viata profesionala prin lansarea companiei de chimicale Thomas A. Edison Jr.

Cand aceasta societate a esuat, Dash a creat Edison Jr. Electric Light and Power Company, care mai apoi a devenit Thomas A. Edison Jr. Improved Incandescent Lamp Company. A fost o idee care a esuat una dupa alta. Fiecare concept nou a aparut ca urmare a creierului lui Edison sau ca ultima inventie a lui Edison, in ideea de a profita de pe urma numelui familiei. Cu toate acestea, se pare ca Edison Jr. nu a reusit sa intalneasca succesul, iar Dash a fost acuzat, in cele din urma de frauda. In cele din urma, tatal sau l-a acuzat si s-a ajuns la procese in tribunal, pentru ca fiul sau cel mai mare sa nu-i mai foloseasca numele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *