Nu supraanaliza lucrurile!

suparanaalizare ganduri
suparanaalizare ganduri

Una dintre cele mai simple si mai bune metode de a inceta sa mai supraanalizezi lucrurile si prin care poti sa incetezi a mai evalua fiecare lucru si situaie dintr-o mie de perpective este de a vorbi cu cineva foarte apropiat legat de aceste situatii, insa acea persoana trebuie sa fie cineva in care sa ai foarte mare incredere si in care te poti baza.

Acea persoana poate fi un membru al familiei sau un prieten foarte apropiat. Acesta iti poate spune pe loc ceea ce crede despre situatia ta si te poate ajuta foarte mult sa iei o decizie buna. Chiar daca nu te va ajuta foarte mult, aceasta te va asculta cel putin si acesta este un lucru mare, sa stii! Oricum, daca nu ai chiar cu nimeni cu care sa poti vorbi, incepe ritualul de a scrie intr-un jurnal. Data viitoare cand te vei gandi si vei supraanaliza o situatie sau o problema, ori poate greselile din trecut, incearc sa iti iei deoparte cateva minute pentru a asterne pe hartie sentimentele si gandurile pe care le ai ca sa vezi in ce fel te simti.

Incearca sa iti distragi atentia de la probleme. Binenteles, acest lucru nu te va ajuta sa iti rezolvi problemele, insa cetoadata este cea mai buna solutie pe acre o poti incerca atunci cand iti doresti sa incetezi a te mai gandi peste masura la ceva. Ia-ti timp pentru a-ti indeparta toate acele ganduri negative din minte.

Aceasta modalitate va face asa fel incat sa revii la problemele tale cu o gandire si cu o mine mult mai limpede. Eu deobicei citesc o carte buna sau trag un bun pui de somn. Acest lucru ma ajuta sa ma relaxez si sa imi eliberez mintea. Insa poti incerca de asemenea meditatia care te va ajuta sa iti reduci din stres si din enxietate si sa iti limpezesti si mintea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *