Cosnumul de lichide este indicat pentru ca organismul sa fie hidratat si sa functioneze corect. Apa insa in mod special este cea care asigura functionarea organismului- ai observat si tu ca dupa ce servesti un pahar de suc iti este si mai tare sete, pentru ca zaharul din acesta este cel care te deshidrateaza rapid. Nu este o gluma sa consumi 2 litri de paa pe zi;se pare ca subestimam apa. Iata cateva aspecte de care poate nu stiai despre apa:

  • Corpul uman contine 70% apa. Cand si cel mai mic procent, de 2%, scade din cantitatea normala de care avem nevoie zilnic intervin stari proaste, oboseala, ten uscat si imbatranit.
  • Fara mancare putem rezista 2 luni, fara somn cateva zile insa fara apa nu se poate.
  • Apa este benefica pentru cei care doresc sa slabeasca. Aceasta te va face sa mananci mai putin daca inainte de apa se consuma 2 pahare.
  • Lipsa de energie poate avea varii motive. Cu toate acestea apa poate juca un rol important pentru ca va ajuta la transportarea nutrientilor acolo unde trebuie.
  • Apa te tine departe de boli si de dureri la cap la propriu si la figurat. Cand creierul spre exemplu nu primeste oxigenul de care are nevoie, cand nu are odihna cat are nevoie si este deshidratat durerile de cap apar fara doar si poate.
  • Diabetul este prevenit de asemenea cu ajutorul hidratarii asa cum se cuvine. In momentul in care organismul nu primeste suficienta apa cat are nevoie un hormon va forta absorbtia apei din propriile rezerve, ficatul este fortat sa elibereze mai mult zahar si intr-un cerc vicios nu se mai produce insulina pe cale naturala.

Apa nu este doar necesara ci vitala. Si in tot ceea ce inseamna functionarea unui organism apa ajuta. Nu te sfii sa bei cat mai multa insa cu conditia de a face asta treptat, lasand timp organismului sa absoarba cat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *