Categorii
Diverse

Nu ne-am nascut invatati, dar trebuie sa stim: ce gresesti cand speli haine

Daca nici in era moderna nu avem solutii care sa ne ajute sa fim mai eficienti si sa salvam timp atunci cand? Ce-i drept avem solutii si multa tehnologie insa nu de fiecare data asta inseamna un lucru bun- vei gasi pe dragomirdanielvalentin.info un articol interesant despre asta. Revenind, femeile spun adesea ca ele sunt cele  „exploatate” pentru treburile casei. Si totusi, cand vine vorba de spalat haine nu trebuie decta sa apesi ceva butoane si sa lasi masina sa isi faca treaba. Aparent, caci concret gresim din varii puncte de vedere. Orice barbat stie si el ca nu trebuie sa pui detergent cu nemiluita si ca trebuie sa astepti cateva secunde pana cand masina de spalat se poate deschide dupa ciclul de spalare. Dincolo de asta sunt aspecte poate minore care ne fac sa gresim.

Stiai ca:

  • Prea mult detergent nu inseamna haine mai curate? Pentru ca prea mult detergent- de orice tip ar fi el, lichid sau nu- va face multa spuma, ceea ce va ridica scamele si murdaria. Insa nu le elimina la clatire astfel ca nu te nu vei avea parte de haine 100% curate asa cum te asteptai.
  • Prea mult balsam de rufe. Din nou, din ideea ca mai mult inseamna de fapt mai bine exagerezi in a adauga balsam. Insa nici asta nu este de bine de vreme ce acesta creeaza o pelicula ce se asterne pe haine. In cazul prosoapelor spre exemplu se va impiedica absorbtia de umezeala. Si la simpla atingere vei observa ca hainele miros bine insa se simte nevoia de un plus de clatire.
  • Aplici uscarea la fel pentru orice tip de spalare si de haine. Nu e de mirare ca vei avea nevoie de calcat intens dupa o sesiune de spalare. In plus, hainele din fas spre exemplu nu se sifoneaza atat de mult insa nu acelasi lucru se poate spune despre bumbac.

De la a amesteca tipurile de haine si pana la opta pentru programe scurte sau prea lungi pentru orice tip de haina facem greseli pe banda rulanta. Cu cat amesteci mai multe haine cu atat acestea isi inmultesc bacteriile ce le contin. Si nu de fiecare data stim cum sa contracaram acest efect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.