E ciudat cum sunt lucrurile aranjate, definite si cum se intampla ritmul lucrurilor. Asa se face ca inca suntem surprinsi de anumite aspecte si culmea, nici macar stiinta, pana acum, nu a reusit sa explice anumite fenomene.

Suntem preocupati de fiinte extraterestre si nu numai. Cum ne ajuta stiinta sa intelegem asta? Ca tot vorbeam despre acest subiect se crede ca sunt prea putine sanse ca pamantenii sa fie singurele fiinte care traiesc pe o planeta. Cu toate acestea teoriile despre extraterestri sunt insa nu confirmate. Unii chiar dau crezare faptului ca nu suntem inca capabili sa captam semnalele lor. Sau a altora de ce nu.

Migratia unor animale este un alt fenomn interesant. De mici copii invatam ca pasarile spre exemplu pleaca la final de sezon cald dintr-un loc in altul. Insa unde merg si de fapt cum stiu ele sa mearga spre o anumita directie constituie pare un mister. Explicatia unor cercetatori vizeaza faptul ca se ghideaza dupa campul magnetic insa mai mult de atat si de cum stiu ele sa deprinda cunostine de ghidaj ramane inca sub semn de intrebare.

Energia neagra este si ea un subiect controversat si care da batai de cap cercetatorilor. De fapt ce este energia neagra? De materia neagra am auzit si stim ca este parte din materia universului. Cat despre energia se pare tot neagra se crede doar ipotetic ca ar fi in jur de 70% din univers. Tot ce pot ei sa ne spuna pana acum tine de faptul ca ar avea un contribut la expansiunea universului.

Cum exista viata pe aceasta planeta? Se crede ca nutrientii ce existau la inceput au permis formarea vietii,  abiogeneza. Altii spun ca de fapt totul a pornit de la particule de comete. Si totusi partial suntem in mister caci se crede ca primele forme de viata au aparut dupa 500 de milioane de ani de la formarea Terrei la propriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *