Categorii
Life and you

Muzica si starea psihica

Toti fanii muzicii sunt constienti de puterea pe care aceasta o are asupra starii psihice. Muzica buna poate transforma o zi normala intr-una magica si chiar spirituala. Muzica poate fi responsabila de relaxare si senzatii tari. Insa influenta muzicii poate avea o influenta si mai mare- ea poate fi scrisa in codul nostru genetic, in gandurile noastre dar si in trup.

Afla care sunt cele mai tari efecte ale muzicii:

Iti imbunatateste IQ-ul. Faptul ca exersezi la pian nu inseamna ca iti imbunatatesti doar abilitatile muzicale, ci iti poate imbunatati si vocabularul si abilitatile vizuale. Un studiu a demonstrat ca cei care au o activitate extra-scolara de  acest gen, au dezvoltat o imbunatatire a IQ-ului verbal dar si a abilitatilor vizuale, in comparatie cu cei care nu practica antrenament muzical.

Muzica te poate ajuta sa devii mai fericit. Indiferent ce metode folosesti pentru a deveni fericit, vezi ca nimic nu da roade. Incerca sa asculti muzica buna si relaxeaza-te. Studiile arata ca cei care savureaza muzica buna si se relaxeaza, se simt mult mai fericiti decat cei care asculta in mod pasiv muzica.

Cantatul impreuna cu cineva poate dezvolta legaturi sociale incredibile. Din moment ce muzica este o activitate sociala, acest lucru ne poate dezvolta abilitati de comunicare.

Muzica trateaza bolile de inima- sau cel putin te ajuta sa treci peste stresul si anxietatea asociate cu un tratament pentru astfel de afectiuni.

Muzica trista iti imbunatateste starea de spirit de fapt. Principalul motiv pentru care oamenii asculta muzica este pentru ca muzica este vazuta ca un management al starii emotionale. Studie au demonstrat ca muzica trista creeaza un mix de emotii: unele pozitive si unele negative. In mod uimitor, primim emotiile negative din muzica, insa nu le simtim.

Muzica poate aduce culoare in viata ta. Iti vine sa crezi sau nu, insa multi oameni asociaza diferite genuri muzicale cu anumite culori, iar acest lucru se intampla datorita emotiilor simtite pe masura ce ascultam o piesa buna.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.