Categorii
Diverse Recomandari

Motive pentru care iti pleaca vizitatorii de pe site

timp de incarcareZi de zi navigam, folosim internetul pentru informare, cumparaturi, banking si multe altele, si sunt cateva lucruri care nu ne plac deloc atunci cand intram pe un site. Orice la un site, de la timpul de incarcare, la anunturi, pop-up-uri si altele sunt factori care determina utilizatorii sa inchida site-ul pe care au intrat foarte rapid. Cateva dintre aceste motive le enumeram in continuare.

1. Continut prea mult. In medie, conform studiilor realizate, utilizatorii nu citesc decat un sfert sau chiar mai putin din continutul unei pagini la prima vedere. De aceea textul trebuie oferit exact acolo unde este nevoie, iar informatiile aditionale trebuiesc oferite in alte moduri, diferite, mai dinamice. Trebuiesc incluse si fotografii, videoclipuri, formulare de contact si alte modalitati prin care sa fie atrasi utilizatori si prin care se reuseste cresterea ratei de conversie.

2. Timpul de incarcare este de asemenea un factor foarte important, ce poate duce la cresterea bounce rate-ului, daca este prea mare. O medie de peste 40% dintre utilizatori pleaca de pe site daca durata de incarcare a paginii depaseste 3 secunde.

3. Pop-up-uri si anunturi enervante. Cu totii am dat peste ele, si stim cat de agasante sunt, ne impiedica sa accesam informatia dorita.

4. Functionalitate pentru dispozitive mobile. Trendul utilizarii internetului de pe telefoane sau tablete este in continua crestere, in momentul de fata mai bine de 60% din traficul de pe internet vine de pe dispozitive mobile. Aceasta inseamna ca site-ul trebuie sa fie responsive si pentru mobil sau tableta.

5. Un alt motiv pentru care utilizatorii pleaca de pe site sunt si videoclipurile ce ruleaza fara consimtamantul lor. Fiecare a fost la un moment dat in situatia de a avea mai multe taburi deschise in acelasi browser, cautand printre ele acea fereastra care ruleaza un videoclip ce distrage atentia, pentru a o inchide. Un exemplu bun l-a dat Facebook, videoclipurile intr-adevar ruleaza fara consimtamantul utilizatorului, insa sunt pe mut, doar utilizatorul alege daca vrea sa le vizualizeze si cu sunet sau nu.

6. Ultimul dar nu cel din urma motiv ar fi imposibilitatea de a contacta serviciul clienti. Din nou am fost in acea situatie in care voiam sa cerem informatii suplimentare, voiam sa facem o sesizare sau o reclamatie, insa nu existau date de contact.

Acestea au fost cateva motive principale pentru care vizitatorii pleaca in cateva secunde de pe site, motive ce impun luarea de masuri pentru ca bounce-rate-ul sa nu creasca dramatic, pentru ca site-ul sa nu aiba de suferit din aceasta cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.