Daca in alte culturi munca inca din timpul scolii este o forma de a responsabiliza pe cei tineri in Romania lucrurile nu se transeaza astfel. Pentru ca nici nu preluam un exemplu- strainii pleaca din casa parintilor mai devreme de 25 de ani in timp ce romanii stau chiar si toata viata in aceeasi casa.

Munca din timpul adolescentei este cea care poate aduce si beneficii in ceea ce priveste dezvoltarea unui tanar, dincolo de economiile de buget pe care le pot face parintii cu banii castigati de odrasle. Insa interesul este unul minim, piata nu prea buna si prea multi se gandesc la varianta de a nu lasa pe tineri sa lucreze prea devreme cand asta inseamna sa se chinuie pe piata muncii.

Pot fi pregatiti pentru ce inseamna sa devina grefieri sau tehnicieni de orice fel. Pana la pasul decisiv in viata lor in a-si forma o cariera pot oricand incerca sa se pregateasca cu rabdarea si nu numai. Parcurile de distractie sunt destul de avantajoase pentru ca nu este o munca fizica chinuitoare si chiar si fetele pot fi angajate. De asemenea, magazinele de haine sunt mereu in cautare de personal auxiliar.

La fel de simplu pare sa se inceapa munca la ceva sezonier. Asta poate fi vorba despre balci, tarabe cu inghetata sau orice tip de produse ce se servesc in anumite perioade ale anului. Ce-i drept trebuie sa fie si o inclinatie spre asta pentru ca indemanarea spre exemplu are nevoie a fi parte din proces.

Usor usor tinerii au nevoie de instruire si de ajutor in a se forma. Au nevoie sa faca pasi inceti si siguri catre ceea ce ii asteapta in viitor. Vazuti dintr-o data in aria muncii unii sunt debusolati, altii sunt de-a dreptul total iresponsabili si mai au si pretentii prea mari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *