Un om informat este un om puternic si chiar si cand este vorba de aspecte de zi cu zi, de aspecte care tin poate de o regula a nevoilor zilnice ai nevoie de o improspatare a cunostintelor. In acest sens te va interesa si sa stii ca in ceea ce priveste hidratarea exista anumite mituri pe care prea putini le stiu. Iata cateva dintre acestea:

  • Cei 2 litri de apa pe zi. Un mit si jumatate de fapt caci avem nevoie de cel putin 2 litri si asta  inseamna ca depinde si de fiecare in parte, de la greutate si nevoi pana la ce activitati avem in fiecare zi. O persoana care isi dedica cel putin o jumatate de ora exercitiilor fizice inseamna clar ca va avea nevoie de mai multa apa. Asa ca limita de cel putin 2 litri se aplica, respectiv de un litru cand vine vorba de copii.
  • Bea apa oricand numai sa bei. De fapt ar trebui sa faci asta treptat si nu exagerat. Pentru ca la sfarsit de zi ti-ai adus aminte ca nu ai baut suficienta apa asta nu inseamna ca ar trebui sa bei cei aproape 2 litri instant. De fapt este o greseala si vei elimina foarte repede apa, fara insa de a avea parte organismul de cele necesare deci fara sa o absoarba in mod corect.
  • Pe langa apa hidratare se realizeaza si in alte moduri. Desi varianta ideala este aceea de a bea apa poti oricand sa te bazezi si pe fructe si legume pentru a mentine la un nivel optim cantitatea de apa necesara organismului.

Sa nu uitam ca organismul uman contine 60% apa si asta face ca in momentul in care nivelul de apa scade intervin si stari proaste si un ritm scazut al organsimului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *