Se spune despre reprezentantii masculini ca sunt codasi in ceea ce priveste ingrijirea sanatatii. Fie din teama a ceea ce ar putea afla, fie din faptul ca sunt delasatori acestia prefera sa astepte mult prea mult pana cand actioneaza ajungand la medic.

Exista insa si anumite mituri ce deriva din asta. De la a fi cu probleme de sanatate sau numai cu un risc si pana la a exagera nu este decat un pas. Iata cateva din cele mai comune mituri cu si despre sanatatea barbatilor:

  1. Forta fizica intensa nu inseamna sa ai rezultate mai bune. Daca ai ratat o sesiune de antrenamente asta nu inseamna ca urmatoarea, realizata la cote mai intense, te ajuta sa recuperezi. Asa cum spun si specialistii se pare ca factorul de durere ne arata de fapt ca nu se executa corect o anumita miscare. Asa ca nu exista efort direct proportional cu rezultatul.
  2. Se spune despre folosirea lamei ca forma de barbierit ca va face parul sa creasca mai repede. Este o gandire larg raspandita, atat in randul femeilor cat si a barbatilor. Doar ca desi lama taie de la suprafata pielii asta nu are cum sa duca la o mai mare raspandire a parului. De ce? Pentru ca suntem „dotati” de asa natura din punct de vedere genetic si o metoda precum cea de folosire a lamei nu face ca acest lucru sa se schimbe, micsorand sau amplificand efectul.
  3. Nu exista burta de bere. Singurul sambure de adevar in aceasta poveste tine numai de faptul ca berea in mod special creste abdomenul. Asta totusi nu are cum sa insemne ca te vei ingrasa si vei face burta in adevaratul sens al cuvantului. Conteaza cantitatile de calorii, de alcool si miscarea, daca se face sau nu. Restul este doar o poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *