Categorii
Life and you

Mituri despre efortul fizic la sala

Fara sa exagerezi si sa epatezi trebuie sa stii ca ai nevoie de sport insa in egala masura ai nevoie de un nivel echilibrat si de un ritm sanatos pentru ca efortul tau concret sa aiba si rezultate. Cu alte cuvinte ai nevoie de mai mult de efortul in sine si de exercitii la sala de forta pentru a avea parte de tonusul necesar.

Dincolo de acest aspect tine cont de ceea ce este de fapt un mit din aceasta poveste:

  1. Ai nevoie de exercitii intense in ceea ce priveste ritmul la sala de forta. Insa jogging-ul este spre exemplu un bun inlocuitor chiar si numai pentru un program la sala de 20 de minute. De fapt se crede ca cel mai important aspect tine de fapt de modul in care faci totul astfel ca intensitatea este elementul cheie.
  2. Trebuie sa faci mereu un anume tip de exercitii. De fapt se crede ca este mai eficient sa alternezi. Din ideea ca ai mereu nevoie de ceva nou corpul tau se va stradui mereu mai mult sa gaseasca acele solutii pentru ceea ce ii dai de rezolvat. Asadar, cu cat te obisnuiesti mai mult cu un anume tip de exercitiu corpul tau va lucra mai putin pentru ele si rezultatele vor fi mai greu vizibile.
  3. Ai nevoie de antrenament zilnic. De fapt nici nu se recomanda asta. Ai nevoie de pauze asa ca mergi la sala din doua in doua zile. In acest rastimp nu vei sta degeaba pentru ca odihna necesara muschilor te vor ajuta sa te refaci si sa lucrezi mai bine data urmatoare.
  4. Doar pentru ca mergi la sala nu inseamna ca si poti manca orice. Sportul trebuie sa se alinieze si cu o dieta sanatoasa asa ca tine cont de asta. Sportul nu poate elimina efectele neplacute create de o dieta nesanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.