management

Primul mit al managementului tine de faptul ca acest domeniu exista in sine. Cel de-al doilea mit legat de management este acela ca succesul este egal cu aptitudini. Iti poti da seama de asemenea ca exista o linie fina care separa un mit de management de un lucru legat de management.

O administrare sau un management bun este arta transformarii problemelor in lucruri atat de interesante si la fel si legat de solutiile lor, care sunt atat de constructive incat oricine isi doreste sa lucreze si sa aiba de-a face cu acestea. Managementul este definit drept utilizarea eficienta si efectiva de resurse disponibile pentru a rezolva o problema sau de a obtine un anumit set de scopuri definitorii.

Despre management

Pasii care definesc procesul de management sunt: planificarea, organizarea, gasirea de personal, conducerea acestuia si controlarea a toata treaba. Atunci cand un manager se apuca de facut angajari, prima calitate anticipata este talentul, urmata de experienta, determinare si mai apoi de competenta.

In timp ce iti setezi un anumit scop, este definit randamentul asteptat si nu strategiile care trebuie a fi urmate. Atunci cand un manager motiveaza un angajat, punctele forte ale acestuia si nu punctele minus sunt aduse in discutie. Managementul sau administrarea promoveaza un anumit angajat prin reprofilarea acestuia sau acesteia in cadrul pozitiei apte, nu doar catre urmatoarea pozitie.

Formula pentru succes

Exista un mit cum ca ar exista o anumita formula definitorie a managementului care, atunci cand este aplicata, ar asigura succesul functionarii unei afaceri, a unui plan si ar duce numai la rezultate bune.

De fapt, lucrurile nu stau chiar asa. Nu exista o anumita formula care sa faca fericita pe toata lumea si sa faca toate genurile de afaceri sa fie profitabile. Fiecare organizatie implica anumite lucruri si strategii care trebuie sa fie puse in aplicare pentru a se ajunge la succesul mult dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *