A devenit parca o moda la trecerea de la un sezon la altul sa se auda de cura de detoxifiere. Curatarea colonului, acea forma de a elimina mai repede si mai eficient toxinele din organism te ajuta si sa slabesti astfel ca tot mai multi se avanta sa fac asta. Ce nu stiu multi este ca oricum organismul este „setat” sa se apere de boli si sa se curete de toxine.

Mitul detoxifierii

Pastilele pe care le vei gasi pe piata nu fac altceva decat sa promita multe si sa faca mai putin, sa iti arunce banii pe geam. Uitam sa ne bazam pe ceea ce natura ne ofera asa ca afla ce este de fapt benefic sa faci:

  • Ciorapii de detoxifiere sunt pe departe ceea ce ai nevoie. Se crede ca acestia absorb efectiv toxinele din organism cand de fapt acestia acopera doar o mica parte de piele, lichiful limfatic este doar stagnat si poate doar o mica parte de toxine este eliminata.
  • Baile cu sare, tot felul de produse care se cred benefice pentru detoxifiere sunt si ele departe de a fi un real ajutor in misiunea propusa. Pana la urma vaporii de sare sunt inhalati si asta iti poate da o stare de bine si de calm. Tensiunea arteriala scade astfel ca si durerile parca se atenueaza insa asta nu are legatura cu puterea de a oxigena corpul si de a creste nivelul sanguin. Pe departe!
  • Cat despre faimoasele tablete care chipurile te ajuta la detoxifiere afla ca acestea contin de fapt substante care oricum le gasesti in mancarea bine aleasa. Cu alte cuvinte daca tii cont de o viata sanatoasa si de un echilibru, de mese sanatoase atunci ai parte de toate substantele nutritive fara a mai avea nevoie sa completezi cu ceva pastile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *